Bozdağ: Mahkemenin tarafsızlığına gölge düştü

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ: Mahkemenin tarafsızlığına gölge düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 00:00

ALMANYA’da 8 Türk vatandaşını öldürdüğü tespit edilen Neo Nazi çetesiyle ilgili 17 Nisan’da başlayacak duruşmayı Türk medyasının izlemesine izin verilmemesine, yurtdışındaki Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bozdağ, özetle şunları söyledi: “Biz Almanya’yı açık ve şeffaf hukuk devleti anlayışının işlediği bir ülke olarak biliyoruz. Ancak 8 vatandaşımızın ölümünden sorumlu olan Neo Nazi çetesinin yargılanacağı davada Türk medyasına, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile komisyon üyelerine, Berlin Büyükelçimiz Hüseyin Avni Karslıoğlu’na izin verilmemesi, bu konuda bizi ciddi şekilde şüpheye sevketmiştir.”

TÜRKİYE BU DAVADA TARAFTIR

“Bu davada, 8 vatandaşı hunharca katledilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun vatandaşları tabii ki taraftır. Mahkeme bu tutumuyla daha duruşma başlamadan tarafsız ve adil bir yargılama yapacağına gölge düşürmüştür. Olayla hiç ilgisi olmayan radyo kuruluşuna, magazin basınına yer gösteriliyor ama Türk basınına tek bir yer ayrılmıyor. Bunu kim nasıl izah edebilir? Mahkeme Türk medyasından, Türkiye’den neyi gizlemeye çalışıyor. Elbette davayı en kapsamlı şekilde izleyebilmek için Berlin Büyükelçiliğimiz, diğer tüm ilgili kurumlarımız gereken her türlü girişimi yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Umarım, Almanya şeffaf hukuk devleti olduğu söylemlerini hatırlar, davayı Türk medyasının ve Türk heyetinin izlemesine de olanak sağlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!