Yarışlara 43 ülkeden 550 sporcu

Güncelleme Tarihi:

Yarışlara 43 ülkeden 550 sporcu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2013 17:03

Judoda olimpiyat oyunları için puan veren Grand Prix yarışlarından ikincisi, 43 ülkeden 550 civarında sporcunun katılımıyla 30-31 Mart'ta Samsun'da yapılacak.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Yelken Kulüp'te düzenlenen basın toplantısında, Samsun'un spor organizasyonları konusunda önemli bir yapıya sahip olmaya başladığını söyledi.

Hafta sonu düzenlenecek yarışların Tekkeköy ilçesinde yeni inşa edilen 7 bin 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini bildiren Aksoy, şöyle devam etti:
“Judo Grand Prix, dünya için önemli organizasyonlardan biri. Judo sporunda özellikle olimpiyatlara katılım barajlarının belirlenmesinde buralarda alınacak derecelerin büyük önemi var. Bu organizasyon dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştiriliyor. İkinci ayağı da Samsun'da yapılacak. İlk ayağı Düsseldorf'taydı. Samsun'dan sonra da Miami'de ve dünyanın değişik yerlerinde bununla ilgili organizasyonlar devam edecek. Samsun'daki bu organizasyon sadece bu yıl için öngörülen bir organizasyon değil, 4 yıl devam edecek. Bu ilk ayağı.”

43 ülkeden 550 civarında sporcu

“Organizasyona 43 ülkeden 550 civarında sporcu dahil olacak” diyen Vali Aksoy, ABD'den Hindistan'a kadar dünyanın farklı ülkelerinden sporcuların organizasyona katılacağını söyledi.

Samsunluları müsabakalara davet eden Aksoy, şunları kaydetti:
“Türkiye olarak her yaş grubundan 4 kişiyle katılacağımız yarışlarda 56 sporcuyla madalya arayacağız. Temennimiz, yarışmaya katılan bütün sporcuların gösterdikleri üstün performanslarını ortaya koyarak judo sporunun gelişmesine katkı sağlamaları. Turnuva 30 Mart sabah saatlerinde başlayacak ancak resmi seremoni 15.30'da yapılacak.”

Müsabakaları izlemek isteyenler için kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'ndan ücretsiz servis kaldırılacağı bildirildi.

Toplantıya Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Judo Federasyonu Sportif Direktörü Bünyamin Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt katıldı.

Bu arada, programa katılacağı duyurulan Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer, toplantıya katılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!