Kendi işlerinin patronu olacaklar

Güncelleme Tarihi:

Kendi işlerinin patronu olacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2013 00:00

“1071 Kadın Girişimci” projesi kapsamında eğitim alan iş fikrini projelendirmiş kadınlara 30 bin TL hibe yardımında bulunulacak, 70 bin TL kredi verilecek.

Haberin Devamı

Başkentli bin 71 girişimci kadın “1071 Kadın Girişimci” projesi çerçevesinde önce eğitim alacak, ardından da iş fikrini projelendiren kadınlara 30 bin TL hibe yardımında bulunulacak. Keçiören Belediyesi, KOSGEB, TOGEM Keçiören ve TOBB ETÜ işbirliği ile gerçekleştirilecek olan projenin açılışı düzenlenen bir törenle yapıldı. TOBB ETÜ Kampüsü Spor Salonu’nda yapılan törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel,Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile girişimci kadınlar katıldı.

YENİ BİR HAYATA BAŞLAYACAKLAR

Haberin Devamı

Projenin Ankara’da 8 metropol ilçede 6 ay süreceğini hatırlatan Emine Erdoğan, eğitime katılan kadınların program sonrası yeni bir hayata başlayacağını aktardı. Projede KOSGEB tarafından girişimci kadınların 30 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz krediyle desteklenecek olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğan “Eğitime katılan bin 71 kursiyerin eksiksiz olarak katkı sağlamasına ve yine eksiksiz olarak proje hazırlayarak bu desteklerden yararlanmalarını, iş hayatına atılıp başarılı olmalarını gönülden arzu ediyorum. Bu proje her boyutuyla çok önemli ve çok anlamlı” dedi.

30 BİN TL HİBE 70 BİN TL KREDİ

Girişimcilik eğitimlerine katılan ve sertifika alan kadınlara maddi destek sağladıklarını anlatan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Girişimcilerimize iş planı hazırlamaları şartıyla 30 bin TL hibe desteği ve 70 bin TL’ye kadar da kredi desteği veriyoruz. Burada girişimcilik eğitimi alan hanımlar eğitimlerinizi tamamlayın, iş planlarınızı hazırlayın ve KOSGEB’e sunun. 70 bin TL’lik kredi iki yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli ve faizsiz. Bu şartlarda krediyi babası oğluna, kızına vermiyor” diye konuştu.

KADIN ELİ EKONOMİYE DEĞECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için 75 milyon insanın gücünü, zekasını, kadın erkek, yaşlı genç, engelli engelsiz ayırmadan kullacaklarını belirtirken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da “Bin 71 kadınımızın bereketli eli ekonomiye değecek, iş hayatına atılacak. Türkiye’yi girişimci fabrikası haline getirmeliyiz. Kız çocuklarımızı da girişimci olarak yetiştirelim” diye konuştu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise bu proje ile girişimci kadınların kendi işlerinin üreticisi olmasını istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Projeye, Ankara’da yaşayan, 18 yaşından büyük ve vergi mükellefi olmayan her kadın katılabilecek. Katılımcılar arasından seçilecek bin 71 kadın iş fikri geliştirme, iş planı, pazarlama planı, yönetim planı ve finansal plan yapma konularında eğitim alacak. Girişimcilik destek programı eğitimleri TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Keçiören, Etimesgut, Çankaya, Yenimahalle, Sincan, Mamak, Altındağ ve Pursaklar’da belirlenen okullarda verilecek. Eğitim programı, katılımcılardan gelen taleplere göre hafta içi akşam ve hafta sonu gündüz olarak planlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!