Başkan avantaj istiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan avantaj istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 12:21

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, grand prix müsabakalarını Samsun'a alarak olimpiyatlara katılma yolunda avantaj sağlamak istediklerini söyledi.

Fatih Uysal, 30-31 Mart tarihlerinde düzenlenecek Samsun'daki organizasyona 43 ülkeden, 370 sporcunun katılacağını belirtti. Uysal, “Ocak ayında uluslararası sezon başladı. Bu organizasyonu ülkemize almamızın en büyük nedeni olimpiyatlara fazla sayıda sporcuyla katılabilmemizdir” diye konuştu.

Dünya Judo Federasyonu'nun sistemi değiştirdiğini belirten Uysal, şunları söyledi:
“Grand prix ve grand slam sistemleri değiştirildi. 5 olan grand prix sayısı şu anda 10'a çıkartıldı. Samsun'da onlardan biri oldu ve yeni eklendi. Samsun'daki müsabakaların bizim açımızdan önemi, olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla yer alabilmek. Bu tür organizasyonlarda bir sıklette ev sahibi ülkeden 4 sporcu yarışabilirken, konuk ülkelerden ise sadece 2'şer sporcu yarışabiliyor. Bu anlamda 56 sporcumuz yarışacak. Şu an itibariyle organizasyona toplamda 43 ülkeden, 370 sporcu katılacak. İlk sene olmasına rağmen çok iyi bir sayı.”

“Olimpiyat senesinde katılan ülke sayısı 100'ü geçecek”
Grand prix müsabakalarının ilk 2 senesinde dünya sıralamasına, sonrasında ise olimpiyatlara puan verildiğini ifade eden Uysal, olimpiyat kotası döneminde katılım sayısının 100'ü geçeceğini kaydetti.Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz 30 ile 50 ülke arasında bir katılım bekliyorduk. Bu sayı fazlasıyla yakalandı. 2014 ve 2015 yıllarındaki grand prix müsabakalarında ise beklentimiz 110 ve 120 ülkenin katılması. Çünkü bu yarışlar bu senelerde olimpiyatlara puan verecek. Ülkemize almamızın en büyük nedeni olimpiyatlara fazla sayıda sporcuyla katılabilmemizdir. Sporcuların ve antrenörlerin bunun bilincinde olmaları gerekir. Samsun'a yeni yapılan 7 bin 500 kişilik salonu seyircilerin doldurmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Hedef 6 madalya
Fatih Uysal, Samsun'daki grand prix müsabakalarında milli takımdan en az 5-6 madalya beklediğini ifade etti.

Müsabakalarda 56 madalyanın dağıtılacağını belirten Uysal, “Bizim hedefimiz yüzde 10 madalya hedefini yakalamak. Bizim hedefimiz bu grand prix müsabakalarında 5-6 madalya kazanabilmek” dedi.

Türkiye'de ilk kez yapılacak bir organizasyonda belirlenen hedefe ulaşmak istediklerini anlatan başkan Uysal, şöyle devam etti:
“İlk sene için belirlediğimiz iyi bir rakam. Bu sene milli takımlarda sistem değişikliğine gittik. 50 yıllık sistemi tamamen değiştirdik. Bundan sonra performansa yönelik bir sistem uygulanacak. Sporcuların bir sonraki yarışlarda yer alabilmesi için bu tür organizasyonlarda ilk 5 içinde yer almaları gerekecek. Bundan sonra her şey sporcunun kendi elinde olacak. Derece alamayanları o yıl içinde değerlendirmeyeceğiz. Sporcularımız, Samsun'da iyi derece alsınlar ki Avrupa ve dünya şampiyonalarına gidebilsin.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!