Bebek’te ev el yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Bebek’te ev el yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 01:06

GAYRİMENKUL potansiyeli açısından dünyada ilk sıralarda gösterilen İstanbul’da metrekare fiyatları yükseliyor. İstanbul’da ortalama metrekare fiyatı 2 bin 126 liraya çıkarken, fiyatların en yüksek olduğu semt 16 bin 596 lirayla Bebek. En pahalı üç ilçe ise Beşiktaş, Sarıyer ve Beyoğlu olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

DÜNYA şehirleri arasında gayrimenkul potansiyeli açısından ilk sıralarda gösterilen İstanbul’da hem kiralık hem de satılıkta metrekare fiyatları yükseliyor. İstanbul’da tüm ilçelerin ortalaması alındığında metrekare fiyatı yüzde 13 artışla 2 bin 126 liraya çıkarken, kiralıkta da yüzde 17 artışla 13 lira olarak gerçekleşti. İstanbul’da metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu semt 16 bin 596 lira ile Bebek olurken, 8 bin 137 lira ile Beşiktaş en yüksek fiyatlı ilçe olarak dikkati çekti. Beşiktaş’ı, Sarıyer ve Beyoğlu takip ediyor.

BEŞİKTAŞ’TA YÜKSELİYOR

Hurriyetemlak.com ve Realty World tarafından 31 bin 240 satılık, 12 bin 411 kiralık gayrimenkul ilanından yola çıkılarak hazırlanan Emlak Endeksi’ne göre, İstanbul’un en pahalı ilçesi Beşiktaş’ta fiyatlar ocak ayından bu yana 8 bin 118 liradan 8 bin 137 liraya yükseldi. Yılda yüzde 36 değişimle fiyatların en çok arttığı ilçelerin başında gelen Beşiktaş’ta kiralık evlerin metrekare fiyatı ise 31 lira oldu. Beşiktaş’ın en pahalı semti Bebek’te ise satılık evlerin metrekare fiyatı 16 bin 596 lirayı bulurken, kiralık evlerin metrekare fiyatı 42 liraya çıkıyor.

Haberin Devamı

SARIYER İKİNCİ

İstanbul’da Beşiktaş’ın ardından Sarıyer geliyor. Satılık konutlarda metrekare fiyatlarının 5 bin 684 liraya çıktığı ilçede yıllık artış oranı ise yüzde 13 oldu. En yüksek fiyatlı üçüncü ilçe olarak da Beyoğlu geliyor. Ancak Beyoğlu’nda metrekare fiyatlarında aylık olarak artış olsa da yıllık bazda bir miktar düşüş görülüyor. Ocakta 4 bin 543 lira olan metrekare fiyatı 4 bin 800 liraya yükseldi. Ancak geçen yıla göre yüzde 4 düşüş görülüyor. Bakırköy ve Beykoz da sırasıyla ilk 5’te yer alan ilçeler oluyor.

Başkentin en pahalısı Çankaya

İSTANBUL’un dışında büyükşe-hirlerde de metrekare fiyatları yükseliyor. Başkent Ankara’da ortalama metrekare fiyatları bin 136 liraya yükselirken, en pahalı ilçe ise bin 486 lira ile Çankaya oldu. İkinci sırada bin 474 lira ile Yenimahalle bulunurken, Gölbaşı da bin 125 lira ile üçüncü sırada yer aldı.

Çeşme’nin yükselişi sürüyor

Haberin Devamı

İZMİR’DE ise yıllık fiyat artışı en çok Çeşme’de göze çarpıyor. İzmir’de ortalama yılda yüzde 10 fiyat artışı yaşanırken, Çeşme’de bu oran yüzde 23’e çıkıyor. Metrekare ortalama satış fiyatı 3 bin 273 lira olan Çeşme’de kiralık evlerin metrekare fiyatı ise 161 TL’ye kadar çıkıyor. Çeşme’nin ardından Narlıdere 2 bin 237 lira metrekare fiyatıyla ikinci sırada yer alırken, Güzelbahçe ise 2 bin 178 lira ile üçüncü sırada bulunuyor.

Antalya durağan Bursa düşüyor

ANTALYA’da geçtiğimiz yıldan itibaren fiyatlar ortalama yüzde 3 arttı. Çok değişim gözlenmeyen bölgede şubat ayında metrekare satış fiyatları bin 134 lira oldu. Antalya’da bin 422 lira metrekare fiyatıyla Konyaaltı ilk sırada bulunuyor. Alanya’da fiyatlar bin 190 lira, Muratpaşa’da ise bin 150 lira oldu. Bursa’da da yıllık fiyat ortalaması yüzde 1 oranında düştü. Şubat 2013 itibariyle Bursa’da satılık fiyatlar metrekaresi bin 67 lira oldu. Bursa’nın en yüksek fiyatlı ilçesi ise metrekare
başına bin 154 lira ile Nilüfer oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!