839 konutta anahtar teslim

Güncelleme Tarihi:

839 konutta anahtar teslim
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

Başkent’in farklı bölgelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında belgesi olmayan vatandaşlar için yapılan bin 374 konuttan 839’u, Mamak’ta düzenlenen kura töreni ile sahiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’nin yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olmayan 839 gecekondu sahibine düzenlenen törenle konutları teslim edildi.
Mamak’ta düzenlenen kura törenine AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile Mamaklı vatandaşlar katıldı.
‘Yeni Mamak’ projesinin 7 milyon metrekarelik bir alan üzerinde yapılması dolayısıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşümü olduğunu aktaran Başkan Gökçek, şunları söyledi:

DÖNÜŞÜM 14 MAHALLEYİ KAPSIYOR

“Kentsel dönüşüm 14 mahalleyi kapsıyor ve 11 etap halinde yürütülüyor. Tamamının bitmesi yaklaşık 10 senelik bir zaman alacak. Burada yaklaşık 50 bin civarında konut yapılacak. Mevcut olan alanın içerisinde toplam 13 bin 750 gecekondu var. 6 bin 900 gecekondu sahibi ile anlaşma yaptık, işi yarıladık.

Haberin Devamı

2 BİN 300 GECEKONDU YIKILDI

Mamak’ta yer alan 5 etapta konut üretimlerine ilişkin ihale süreçlerini başlattık, bir kısmı bitti bir kısmı devam ediyor. Öncelikli etaplarda yer alan yaklaşık 2 bin 300 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. 3 bin 200 gecekondu sahibine de vermek üzere konut ihalesini yaptık. İhale süreçleri bu yıl sonuna kadar sürecek ve 5 bin vatandaşımıza ulaşmış olacağız.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLDULAR

‘Belgesiz statüsünde bulunan gecekondu sahiplerini mağdur etmemek bizim için görevdi. TOKİ ile işbirliği yaparak hak sahibi olamayan vatandaşlarımıza 15 yıl süreyle kira öder gibi ödeme yapmaları suretiyle ev sahibi yapmak için imkan tanıdık. Aslında sizlerin yasaya göre emsal bedeli alma hakkınız da yok. Ortalama söylüyorum ayda 250 TL civarında para ödemek suretiyle evlerinizin sahibi olacaksınız.”

SOSYAL DONATI ALANLARI

“Belgesi olmayan vatandaşlarımız için bin 374 adet konut üretildi. Bugün 839 konutu teslim edeceğiz. Bu alanda sosyal donatılar açısından 24 derslikli bir lise, 32 derslikli bir ilköğretim okulu, cami, kreş, ticaret merkezi, park alanları ve alt yapı çevre düzenlemeleri yapıldı. Eğer çocuklarınız için parkları yetersiz görürseniz bize söyleyin Mamak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak parklarınızı yeniden yapacağız. Ticaret Merkezi’nde bir de aile yaşam merkezi yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!