GeriSeyahat Türkiye’nin en güzel 10 golf sahası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin en güzel 10 golf sahası

Türkiye’nin en güzel 10 golf sahası

Kış geride kaldı. Şimdi açık havaya çıkma, sporla tazelenme zamanı. Türkiye uluslararası standartlardaki tesisleriyle son yıllarda golf turizminde hızla kendisine önemli bir yer edindi. Özellikle de Akdeniz çanağında... Golf Dünyası dergisinin editörleri Hürriyet Seyahat okurları için en güzel sahalarımızı seçti.

Klassis Golf & Country Club / İstanbul
Tony Jacklin tasarladı

Klassis Golf & Country Club, uluslararası standartlarda zorluğa sahip bir şampiyona sahası. İstanbul’un Çatalça ilçesinde. 1994’te açıldı. Türkiye’nin en eski ikinci sahası. 18 delik ve Par 73. Sahanın uzunluğu 6245 metre. 700 dönümlük arazi üzerine kurulu Klassis Golf Club’un tasarımı dünyanın en iyi golfçülerinden biri olan Tony Jacklin’e ait. Meşe korusuna kurulmuş. Bu nedenle doğal engebeli ve zorlu bir saha. Bugüne kadar birçok turnuvaya ev sahipliği yaptı. (www.klassisgolf.com.tr)
 
Kemer Golf & Country Club / İstanbul
16 yıldır hizmet veriyor

İstanbullu golf tutkunlarının buluşma noktası Kemer Golf Kulübü, uluslararası standartlarda ve 18 delikli. Eyüp ilçesine bağlı Kemerburgaz’da 1996’da faaliyete geçti. Birçok turnuvaya ev sahipliği yapıyor. İngiliz Golf Sahası Mimarlar Birliği başkanlarından Joan Dudok Van Heel tarafından, USGA karşılaşmalarına uygun özelliklere sahip olacak şekilde tasarlandı. Par 73 olan zorlu saha 6300 metre uzunluğunda. Sık ağaçlarla çevrili, harika bir doğanın içinde. (www.kg-cc.com)

Kuşadası International Golf Kulübü / Aydın
Yükseklik farkı 130 metre

Kuşadası’ndaki ilk golf sahası. 18 delikli ve Ege Denizi ve Milli Park üzerinden büyüleyici manzaraya sahip. 6359 metre uzunluğunda. Saygın mimar Jose Canales Galvez’in tasarımıyla Mas Golf Uno Golf Design tarafından tasarlandı. Saha Milli Park’ta doğal olarak yetişen keçiboynuzu ve zeytin ağaçları boyunca ilerlerken karşınıza çıkıyor. Bir geçitle ayrılan iki plato üzerine inşa edilmiş. 130 metre yükseklik farkı olan saha yeteneklerinizi test etmek için mükemmel fırsat sunuyor. (www.kusadasiinternationalgolf.com)

Carya Golf Kulübü / Antalya
Antalya’nın klasik çalılık arazideki ilk golf kulübü

2008 Kasımı’nda açılan Carya Golf, Akdeniz kıyılarında geleneksel İngiliz mimarisine sahip ilk klasik Türk golf kulübü. 18 delikli Par 72’lik “The Championship Golf Sahası“ hafif engebeli kum tepeleri üzerinde. Belek’teki saha, Thomson Perrett ve Lobb Golf Sahası mimarları tarafından tasarlandı. Antalya’nın ilk klasik çalılık arazi şeklindeki sahası olup 7186 metre uzunluğunda. (www.caryagolf.com)

National Golf Kulübü / Antalya
EPGA standartlarındaki ilk saha

1994’te Belek’te açılan National Golf Club (NGC), çam ve okaliptus ağaçları ile kaplı 920 dönümlük araziye kurulmuş. Uluslararası turnuva oyuncuları David Feherty ve David Jones tarafından, alanın doğal güzelliklerini koruyacak ve ortaya çıkaracak yaklaşımla tasarlanmış. Uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye’nin ilk golf kulübü. Birçok ödüle sahip saha ISO 2001-9000 Kalite Güvence Belgesi de aldı. (www.nationalturkey.com)

Antalya Golf Kulübü - Antalya
Tiger Woods bu sahada oynamıştı

Belek’teki Antalya Golf Kulübü’nde Sultan ve Pasha adında iki kaliteli golf sahası bulunuyor. Resmi açılışı 2003 Eylülü’nde yapıldı. PGA Sultan Sahası, European Golf Design mimarları ve David Jones tarafından tasarlanmış. 6477 metre alanda Par 72 saha, seçici golfçüler için dizayn edildi. Bu sahada oynayanlardan biri de Amerikalı efsane golfçü Tiger Woods... (www.agc.com.tr)

Gloria Golf Kulübü / Antalyax
Verde dünyanın en iyi 9 delikli sahalarından

Bünyesinde Eski, Yeni ve Verde olmak üzere üç saha barındırıyor. Belek’teki Gloria Golf Kulübü’nün Eski ve Yeni Saha’sında Dünya Amatör Golf Şampiyonası organize edilmişti. İki saha 18 delik, Par 72 olup ünlü mimar Michel Gayon tarafından dizayn edildi. Eski Saha 1997 Eylülü’nde, Yeni Saha ise 2005’te resmen açıldı. 2001’de hizmete giren Verde ise Par 35 olup dokuz delikli. Tasarımı 18 delikli şampiyona golf sahası üzerinden düşünülmüş. Dünyanın en iyi dokuz delikli golf sahalarından biri. (www.gloria.com.tr)

Cornelia Golf Kulübü / Antalya
Kumluk avantajını kullanıyor

Ünlü golfçü Nick Faldo’nun tasarladığı Belek’teki 27 çukurlu saha 2006’da açıldı. Modern ve şık tasarımıyla golfçülere birinci sınıf olanaklar sunuyor. The King Course, The Queen Course ve The Prince Course şeklinde her biri Par 72, üç farklı 18 delik kombinasyonlarına sahip. Faldo, bu sahayı tasarlarken, “Burası harikulade doğal, çamlarla örtülü, kumluklarıyla istisnai bir alan. Geniş kum bayırlar sahanın doğruca içinden geçiyor ve biz bu özelliği deliklerin çoğunluğunda kullanacağız” demişti. (www.corneliaresort.com)

The Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü / Antalya
PGA tur takvimine girdi

Belek’teki saha 2008’te açıldı. Monty lakaplı dünyaca ünlü İskoç golfçü Colin Montgomerie tarafında tasarlandı. Çam ormanlarının harika görüntüsü içinde 104 hektarlık alana yayılmış. 6486 metre uzunluğundaki sahası Par 72. Farklı ve eşşiz bir golf deneyimi sunan parkur, şampiyona sahası olduğundan 2013’te PGA Tour takvimine giren ve kasımda gerçekleştirilecek Türkiye Açık’a da ev sahipliği yaparak Türkiye’de bir ilkin adresi olacak. (www.montgomeriemaxxroyal.com)

Lykia Links Golf Kulübü / Antalya
Avrupa’nın en iyi 100’ü arasında

Zorlaştırıcı ve ödüllendirici golf deneyimi için, doğal arazi ve dokunun avantajından yararlanarak tasarlanmış. Links golf alanı olan LykiaLinks Antalya, 2008’de hizmete açıldı. Deniz kenarındaki konumuyla dağlara ve dalgalara karşı sınırsız golf deneyimi yaşatıyor. Avrupa’nın en iyi 100 golf sahasından biri. 80 hektarlık arazi üzerine kurulu. 18 delikli, 6950 metre uzunluğundaki, Par 72’lik sahanın tasarımcısı, ödüllü Amerikalı golf mimarı Perry O. Dye. (www.lykiagroup.com)

False