Mathias’a var Zafer’e yok

Güncelleme Tarihi:

Mathias’a var Zafer’e yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2013 00:00

Uzun zamandır Münih’te kiralık ev arayan bir şirketin üst düzey yöneticilerinden Zafer Karaca, başvurduğu yerlerden devamlı olumsuz yanıt alınca ‘Mathias Schweigler’ ismiyle başvurdu. Yanıt anında geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde kiralık ev bulmak giderek zorlaşıyor. Kentteki ana konu, konut politikası ve kiraların aşırı yüksek olması. Göçmenlerin Almanlara göre daha zor konut bulması da yıllardır tartışılan bir sorun. Bir yıldır uygun bir daire bulmak için uğraş veren Zafer Karaca’nın başından geçenler gibi. Bir şirketin Münih merkezinde görev yapan Zafer Karaca, geçici çözüm olarak kaldığı bir odalı daireden daha uygun bir eve geçmek için başvurmadığı yer kalmadı.

ANINDA ‘YOK’ CEVABI

Son olarak internette yüzlerce kiralık ev sunan ‘Haus von Beck’ isimli emlak firmasına başvurdu. Ne tür bir daire istediğini yazan Karaca’ya anında otomatik olarak, “Kusura bakmayın, size uygun dairemiz yok” cevabı geldi. Aynı emlak bürosunun başka ilanlarına da başvuran Zafer Karaca’ya yine aynı cevap gelince, bu kez farklı bir yöntem denedi.

Haberin Devamı

İSİM DEĞİŞİNCE ‘BUYRUN’

Kendisine ‘Mathias Schweigler’ ismiyle e-mail adresi açan Zafer Karaca, daha önceki başvurularının aynısını bu isimle yaptı. Önceki başvurularına devamlı ‘Hayır’ cevabı olan Karaca’ya bu kez, “Buyurun size hemen yardımcı olalım” mesajı geldi. Hatta istediği büyüklük ve kira ücretine uygun olarak Harras semtinde ev adresi verildi. Eğer isterse daireyi gezmek için kendisine randevu verebilecekleri söylendi.

Aramaya devam

“Yabancılara zorluk çıkarıldığı söylentileri doğruymuş” diyen Zafer Karaca, “O adrese gitmeyeceğim çünkü Mathias diye biri yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!