Judo olimpiyat oyunları Samsun'da

Güncelleme Tarihi:

Judo olimpiyat oyunları Samsunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2013 17:32

Uluslararası Judo Federasyonu'nun en prestijli organizasyonlarından olan yarışlar 30-31 Mart'ta Samsun'da organize edilecek

Haberin Devamı

Judoda olimpiyat oyunları için puan veren Grand Prix yarışlarından ikincisi 30-31 Mart'ta Samsun'da yapılacak.Türkiye Judo Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Uluslararası Judo Federasyonu'nun en prestijli organizasyonlarından olan yarışların bir ayağına, dört yıl boyunca Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı bildirildi.Dünya Şampiyonası'ndan sonra judonun en önemli turnuvası olarak kabul edilen Grand Prix'de ikinci ayak mücadelesinin, 30-31 Mart'ta Samsun'da organize edileceği kaydedildi.

Tekkeköy'de yeni inşa edilen Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenecek organizasyona 38 ülkeden 350'nin üzerinde sporcu katılacağı belirtildi. Grand Prix'de Türkiye'nin 14 sıklette 56 sporcuyla madalya arayacağı bildirildi.Açıklamada, 2009 yılından bu yana düzenli olarak takvimde yer bulan Grand Prix'de elde edilen puanların olimpiyat oyunlarına katılım barajını etkilediğinden, dünyanın önde gelen sporcularının yarışmalara katılacağı belirtildi.

-Federasyon başkanı Uysal-

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Samsun Grand Prix'sinin Türk judosu için önemli bir sınav olduğunu belirtti.
Olimpiyat oyunlarına daha fazla sporcuyla katılmak için Grand Prix'si Türkiye'ye getirdiklerini belirten Uysal, “Ev sahibi olarak her sıklette dört sporcu ile yarışacağız. Bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Dünyanın en iyi judocularının katılacağı bu organizasyonda 4-6 arasında madalya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

-Samsun Grand Prix'si-

Samsun Grand Prix'sinde dereceye giren sporculara 100 bin dolar para ödülü dağıtılacak.
Organizasyonun basın toplantısı 29 Şubat Cuma günü Samsun'da gerçekleştirilecek. Toplantıya Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer da katılacak.
Samsun Grand Prix'sinde maçlar Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.30'da başlayacak. Seyirciler organizasyonu ücretsiz izleyebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!