Hürriyet yayın toplantısı Diyarbakır'da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yayın toplantısı Diyarbakırda yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2013 10:42

Hürriyet, dünkü Nevruz'un ardından bugünkü yayın toplantısını Diyarbakır'da gerçekleştirdi. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Böyle bir umutlu süreçte Hürriyet’in yayın toplantısını burada yapması müthiş sevindirici" dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri toplantısı bu sabah Diyarbakır’da Dicle Nehri kıyısındaki tarihi Erdebil Köşkü’nde yapıldı.

YAYIN TOPLANTISINDAN KARELER

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Yayın Direktörü Fikret Ercan, WEB Koordinatörü Bülent Mumay, Tablet- Mobil Koordinatörü Emre İskeçeli, Ana Haber’den Cansu Çamlıbel, Banu Tuna, Tufan Türenç; yazarlar Sedat Ergin, İsmet Berkan, Yalçın Bayer, Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Sıcak Gümdem’den Saffet Korkmaz, Parlamento Şefi Nuray Babacan, Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Spor Müdürü Mehmet Arslan, Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı, Doğan Haber Ajansı Diyarbakır Temsilcisi Gurbet Gökçe ve muhabir Okan Konuralp katıldı.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, toplantı öncesi Erdebil Köşkü’ne gelerek Hürriyet Yazı İşleri’ni ziyaret etti. Milletvekilleri çözüm sürecine ilişkin görüşlerini anlatarak, umutlu olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı
HÜRRİYET DİYARBAKIR'DA

SAKIK: "UMUDA YOLCULUĞA ÇIKTIK"

Hürriyet'in bölgede toplantı yapmasının önemine işaret eden Sırrı Sakık, şunları söyledi:
"Hepimiz umuda yolculuğa çıktık. Bundan sonra siyaset dünyası iş yapacak. Dün Nevruz meydanında 1920'lerin ruhu vardı. Türkiye'yi o dönemki gibi yeniden inşa edelim havası hakimdi. Birkaç yıldır herkes umuda yolculuğa çıkmıştı. Türkiye cephesinden nasıl karşılandı bilmiyoruz. Ama kimsenin karşı çıkacağı talepler değildir eminim."

DEMİRTAŞ: “YAYIN TOPLANTISININ BURADA YAPILMASI MÜTHİŞ SEVİNDİRİCİ”

/images/100/0x0/55ea1161f018fbb8f8694fdd

Hürriyet ekibi sabah toplantısı sonrası BDP Eş Başkanı Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş ziyaret sırasında şunları söyledi:

Böyle bir günde sizi burada görmek çok sevindirici. Değişimin potansiyeli çok güçlü. Yıllardır konuştuk kavga eden iki insanın barış isteği bazen yetmiyor. Zeminin hazır olması önemli. Herkesin katkısı var. Toplumun, medyanın, Erdoğan'ın, Öcalan’ın… İşin yüzde 50’si tamam. Sabahtan akşama bitmez her şey ama gerisini yapmak çok daha kolay. En zor kısmı konuşabilmekti. Bunu başardık. Böyle bir umutlu süreçte Hürriyet’in yayın toplantısını burada yapması müthiş sevindirici."

Haberin Devamı

VALİ MUSTAFA TOPRAK: “SOKAKTA ARTIK GÜVENCE VAR”

Hürriyet ekibi daha sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır’da dün kutlanan Nevruz ve çözüm süreciyle ilgili konuşan Toprak şunları söyledi:
“Şiddet olunca güven olmuyor. Yanlışın üzerine doğru bina edilmez. Kanı kanla yıkayamayız. Dün her şey açık yaşandı. Nevruz’a son dönemde başka anlam yüklendi. Yine sokaklar karışacak gibi bir intiba vardı. Şimdi farklı şeyler yaşandı. Şiddeti destekleyen unsurlar da yoktu. Önceki dönemlerin aksine beklentileri herkes ortaya koydu. Söylemler, birliği ve huzurlu bir Nevruz'u sağladı. Sokakta artık güvence var. Vatandaş Başbakan’ın çözüm iradesine inanıyor. Bu yoldan dönülmeyeceğini biliyor. Güven ortamı oluşunca, hedef birliği sağlanmış oldu. Nevruz'u huzur içinde kutladık.”

Haberin Devamı

Hürriyet ekibi Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'i de ziyaret etti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!