Yargıtay hakimi bankacıyı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay hakimi bankacıyı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 12:34

Ankara'da bir Yargıtay'da tetkik hakimi olarak görev yapan S.T. henüz belirlenemeyen bir nedenle araç içinde tartıştığı bankacıyı tabanca ile vurarak öldürdü.

Haberin Devamı

Keçiören Ovacık’ta bir bankada çalışan Mustafa Hastürk, araç içinde biri sol şakağından biri de göğsünden olmak üzere iki kurşunla öldürüldü. Olay üzerine şüpheli olarak Yargıtay 15. Daire Tetkik Hakimi olarak görev yapan S. T.’nin arandığı bildirildi.

ARAÇ İÇİNDE İNFAZ

Kanunu Mahallesi 802. Sokak’ta yol kenarında park edilmiş araç içinde erkek cesedini gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine giden ekipler, bir devlet bankasında çalışan 32 yaşındaki Mustafa Hastürk’ün cesediyle karşılaştı. Otomobilin ön tarafında şöför mahallinin yanındaki koltukta oturan Hastürk’ün sol şakağından girerek kafatasının arkasından çıkan ve göğsüne isabet eden iki kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Hastürk’ün cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Hastürk’ün evli ve 6 aylık bir çocuk babası olduğu belirtildi.

“SAVCI” DİYEREK KİRALAMIŞ

Cinayet Büro dedektifleri yaptıkları incelemede cinayetin işlendiği aracın, “Yargıtay savcısı” olarak S. T. adına bir gün önce kiralandığını belirledi. Bunun üzerine Tekcan’ın yakalanması için çalışma başlatıldı. Olaydan sonra kayıplara karışan Tekcan’ın izine henüz rastlanamadı. Olayın basına yansıması üzerine Yargıtay yetkilileri, polisten bilgi aldı. Yargıtay yetkilileri, “Araba Yargıtay savcısı beyanıyla kiralanmış. Ancak Yargıtay’da bu isimde biri yok. İncelemede bu isimde tetkik hakim bulunduğunu belirledik” dediler.

7.65’LİK İKİ KURŞUN

Hastürk’ün vücuduna isabet eden kurşunların 7.65 milimetrelik tabancadan çıktığı belirtildi. Biri araç içinde biri de araç dışında olmak üzere iki boş kovan bulunurken, suç aleti silaha ulaşılamadı.

OLAYIN NEDENİ KREDİ İDDİASI

İlk incelemede, Hastürk ile şüpheli S. T.’nin uzaktan akraba oldukları bilgisine ulaşıldı. S. T.’nin bir süre önce Hastürk’ün çalıştığı bankadan babasına yüklü miktarda kredi çektiği öğrenildi. Kredi ödemelerinde aksamalar olması üzerine ikilinin arasında sorun olduğu iddia edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!