Demirtaş: "Sarsıcı bir adım atılacak"

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Sarsıcı bir adım atılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 11:44

BDP Genel Başkanı Selahattin Demitaş, dün gece sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından bugün açıklanacak Abdullah Öcalan'ın mesajına ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Demirtaş, "Yarın artık gerçek bir yeni güne, yeni dönemin nevrozuna uyanacağız. Yarın atılacak 'sarsıcı' adım bütün halklara şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Nevruzun kutlandığı alandaki platform üzerine, 'Demokratik çözüm, önder Apo'ya özgürlük' yazısı asılırken, kutlamalara katılan bazı gençlerin, 'Öcalan'a özgürlük' yazılı tişörtler giydiği görüldü.

Alanda, PKK'nın marşlarının da çalındığı duyulurken, grupların verdiği konserle alandakiler halaylar çekti. Protokol koltuklarında Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet Öcalan, Fatma Öcalan'a da yerler ayrıldığı görüldü. Koltukların birine ise Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadından biri olan Sakine Cansız'ın adı yazıldı.

Alana gelen çok sıkı aramadan geçirildi. Önce polis noktasında aranan gelenler daha sonara BDP'lilerin görevlileri tarafından 2 ayrı arama noktasından daha geçirildi. Kentte bir polis helikopteri de sürekli uçuş yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!