Erdoğan: Saldırı Ergenekon bağlantılı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Saldırı Ergenekon bağlantılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan Kopenhag’da düzenlenen Türkiye-Danimarka İş Formu ve CEO Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya Ankara’daki saldırıları kınayarak başladı.

Haberin Devamı

Erdoğan şunları söyledi:

KARDEŞLİĞİMİZE SALDIRI

“Alçakça saldırıları kınıyorum. Son derece hassas bir süreçten geçerken yapılan bu saldırılar, çok açık şekilde demokrasiye, çözüm sürecine, milli iradeye ve kardeşliğimize yapılmış saldırılardır. Terör kimi, nereyi hedef alırsa alsın elbette kötüdür. Fakat bir siyasi partiyi, demokrasinin, millet iradesinin, çok sesliliğin en önemli unsurunu hedef almak takdir edersiniz ki, çok daha kötüdür. Bu saldırılar, demokratikleşme ve çözüm süreci noktasında ne kadar doğru bir yolda

Erdoğan: Saldırı Ergenekon bağlantılı
Erdoğan’a söz verdi
Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ROJ TV’nin yayın lisansının iptal edilmesine olanak sağlayacak yasal düzenlemenin önümüzdeki aylarda Meclis gündemine alınacağı sözü verdi. / Ümit ÇETİN
Detayı için tıklayınız
olduğumuzu gösteriyor. Türkiye son 10 yılda demokrasi, hukuk ve kardeşlik üzerinde büyüdü. Demokrasi ile ekonomiyi at başı götürmek suretiyle bugünlere ulaştı. İnşallah böylece de büyümeye devam edecek.”

Haberin Devamı

Erdoğan, kaldığı otelden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı: “Olayın bir başka boyutu da bunun Ergenekon’la olan bağlantısıdır. Geçmişte de buna benzer şeyler hep olmuştur. Türkiye ne zaman sağlıklı bir sürecin içerisine girmişse sağlıklı bir dönemi yakalamışsa böyle bir dönem içerisinde bu tür zaman zaman işte derin devletlerin, zaman zaman işte Ergenekon tipi bu tür bağlantılar ortaya çıkmış ve bu bağlantılar çerçevesi içerisinde de buna benzer eylemler hep olmuştur. Şu andaki eylem de bunun bir benzeridir.

PABUÇ BIRAKMAYIZ

Artık farklı bir Türkiye var. Çözüm sürecinin gayreti içerisinde olan bir Türkiye var, süreci de engellemeye provoke etmeye çalışan bir terör örgütü var. Tabi bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız. Ülkeme en önemli mesajım şudur. Tüm STK’larla tüm medya kuruluşları ile bu sürece sahip çıkmak ve bu densiz birkaç tane iradesini bir yerlere teslim etmiş bu taşeronlara bu süreci asla bırakmayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!