Bartholomeos’a ‘Kardeşim’ teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Bartholomeos’a ‘Kardeşim’ teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

KATOLİK dünyasının yeni ruhani lideri Papa Francesco, önceki gün Vatikan’da yapılan resmi papalık ayininden sonra dün ikinci kez biraraya geldiği Fener Patriği Bartholomeos’a “Kardeşim” diye hitap etti.

Haberin Devamı

Önceki gün 959 yıl sonra ilk kez bir Rum Patriği, Papa’nın göreve başlama ayinine katılmış oldu. Dini liderlerle dün biraraya gelen Papa, Fener Patriği Bartholomeos’ın ziyaretiyle ilgili “Buralara kadar geldikleri için Aziz Andrew’un halefi kardeşime yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Hıristiyanlığın amacının birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Papa, “En önemlisi de bunu gerçekleştirmek için teolojik bir diyalog gerekmektedir. Bu endişemizi de aşacağımızı umuyorum” diye ekledi. Fener Patriği Bartholomeus da “Sizin Latin Amerika kıtasındaki acı çekmişliğe ve yoksulluğa tanık olma deneyiminiz, ekonomik kriz dönemindeki insancıl hareketlerinizi kiliselere yansıtacağınızı bilmekteyiz” açıklaması yaptı.

PAPA’YA İSTANBUL DAVETİ

Öte yandan Patrik Bartholomeos’un, yaptıkları özel görüşmede Papa Francesco’yu İstanbul’a davet ettiği öne sürüldü. Vatikan Basın Sözcüsü Federico Lombardi de bunu yalanlamayarak, “Önümüzdeki günlerde Papa’nın programı netleşecektir. Papa’nın İstanbul’a gitmesi olası bir durum. Çünkü önceki Papalar da gitmişti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!