Yasal düzenleme sözü

Güncelleme Tarihi:

Yasal düzenleme sözü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 19:05

DANİMARKA Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ROJ TV’nin yayın lisansının iptal edilmesine olanak sağlayacak yasal düzenlemenin önümüzdeki aylarda Meclis gündemine alınacağı sözü verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan dün baş başa yaptıkları görüşmede Schmidt’e, “Mahkeme kararına rağmen yasal boşluk nedeniyle hala Roj TV’nin lisansının iptal edilmemesi bir çelişkidir” tepkisi gösterdi. Schmidt de Erdoğan’a bu boşluğu dolduracak yasal düzenlemenin önümüzdeki aylarca yapılacağını söyledi.

MEMNUM OLDUM

/images/100/0x0/55ea3fb4f018fbb8f873e1cf
  

Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada da “Bölücü terör örgütüyle ilgili konuda buradaki yasal sürece yönelik atılan adımları, mevkidaşımdan öğrenmekle ayrıca memnun oldum. Temennim odur ki bir an önce buradan bu neticeyi almak suretiyle dünyada terörle mücadelede müşterek atmamız gereken adımları da süratle atalım. Buralardan da çok farklı neticeler elde edelim” dedi.

Haberin Devamı

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Erdoğan görüşme öncesinde Danimarka’nın Politiken gazetesine verdiği demeçte de, şu tepkiyi verdi: “Danimarka’da ROJ TV hakkında 10 Ocak 2012 tarihinde alınan mahkeme kararı çok önemlidir. Bununla birlikte, kanalın yayın lisansının iptal edilmemesi bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Davaya dair temyiz sürecini yakından izliyoruz. Bu süreç sonunda, terörizmle mücadele alanındaki ilgili uluslararası sözleşmelere ve yükümlülüklere uygun olarak gerekli kararın alınmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!