'Sulu rakı' ve 'gayda' nereden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sulu rakı ve gayda nereden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 15:06

Başbakan Erdoğan, bugün partisinin Meclis grup toplantısında CHP'ye eleştiride bulundu ve ''Bunlar meğer rakıyı sulu içiyormuş. Siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar Gayda dersiniz'' dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Rize Günleri etkinliğine katıldı. Rizeliler'le horon tepen Kılıçdaroğlu'nun gezisi Twitter üzerinden takipçileriyle paylaşıldı. Ancak mesaj önce “Gayda dinleyip, horona eşlik edip, hemşehrilerimizle sohbet ettik”sözleriyle duyrulurken, hata kısa sürede farkedildi. Ve "Tulum dinleyip, horona eşlik edip, hemşehrilerimizle sohbet ettik” diye değiştirildi. Ancak bu hata Kılıçdaroğlu'na maledilerek, "Kuzeydoğu Anadolu'ya özgü tulumu İskoçlar'ın milli çalgısı gayda ile karıştırarak yeni bir gafa imza attı" eleştirilerine neden oldu. Kılıçdaroğlu bunun üzerine iki kişilik sosyal medya ekibini görevden aldı.

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda Sözcü Gazetesi’nden Nil Soysal’a bir röportaj verdi. Çankaya’da yemekli bir mekanda verilen röportajda, Kılıçdaroğlu samimi açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, rakıyı sulu içtiğini söylerken, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise susuz içtiğini belirtti.

İşte Başbakan Erdoğan da bu duruma gönderme yaparak bugünkü grup toplantısında ''Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir  röportajında ne içtiklerini söylemiş, meğer rakıyı sulu içiyorlarmış.  Biliyorsunuz ben Rizeliyim, İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Diyorum ki siz böyle  içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar Gayda dersiniz. Benim  Mardin'de söylediğimi Rize'de söyleyememekle itham ediyor. Ben Mardin'de  söylediğimi de Rize'de de söylerim Sayın Kılıçdaroğlu. Ama sen Rize'ye gidiyorum  deyip İskoçya'ya gidersen ne ben şaşırırım ne de millet şaşırır. Bunlar elif  görse mertek, tulumu görse gayda, zurnayı görse trompet zanneder. Bunların durumu  bu'' dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!