Gol yememek için para aldım

Güncelleme Tarihi:

Gol yememek için para aldım
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 01:00

Şike ve teşvik primini ilk kez açıkça kamuoyunun önüne koyan isim olan Varol Ürkmez, ‘rica’ üzerine gol yememek için para aldığını ve ‘açlarla’ yediğini söyledi.

Haberin Devamı

VAROL Ürkmez, usta kaleciliğiyle olduğu kadar, Türkiye’de şike olaylarıyla da uzun yıllardır sıkça anılan bir isim. Bir çoklarının kanısı, Ürkmez’in şike yaptığı, hatta bunu apaçık, maç oynanırken yaptığı yönünde.
Zaten kendisi de, “İsmim çıkmış 9’a, inmez 8’e” diye bunu dile getiriyor. Hiçbir zaman maç satmadığını, sadece gol yememesi yönünde yapılan ‘ricaları’ kırmayıp, biraz da hatır için para aldığını belirtiyor Varol Ürkmez. Yani ortada bir karanlık durum varsa bile, bu gol yememek için geçerli...
Beşiktaş, Galatasaray ve Altay’da kaleciliğin zirvesini yaşayan, Yeşilçam’a geçtikten sonra filmleriyle de başka bir kulvarda tanınan Varol Ürkmez ile, geçmişini ve bugününü konuştuk.

‘APARTMANLARIM OLURDU’

HANİ derler ya, “Bir insanın adı çıkacağına canı çıksın” diye... Benimle ilgili bu şike meselesi de böyle.
Bakın, 76 yaşına girdim  yemin ediyorum, gol yemek için hiç bir zaman para almadım. Benim aldığım, yememek içindi.
“Tanıdığım yöneticiler, futbolcu arkadaşlarım bana bir maç öncesinden önce gelip, ”Ne olur, bu maçta gol yeme bize yeter” diyorlardı. Sonra bir bakıyorum, “Varol al şu parayı bir yerde ye, kullan” diyorlar.
Bizim etrafımız hep aç dolu, onlarla birlikte eğlencede harcayıp durdum paraları. Hayatta parayı sevmedim, sevseydim, şimdi hanlarım, apartmanlarım olurdu...”

Haberin Devamı

KADINIMI 9. EVLİLİKTE BULDUM

BUGÜNE kadar bir çok hanımla birlikte oldum, 9 kez evlendim. Beni hayata bağlayan son eşim Aylin oldu. Çevirdiğim flimlerlerden sonra kadınlar beni yolda çeviriyordu. Bunlara yürek dayanmazdı. Öyle güzellerdi. Şöhretli kadınlar, hep benimle oynamak isterlerdi, ben de dayanamazdım.

Sakatlanmasam Real Madrid’deydim

Beşiktaş’ta oynarken, Real ile eşleştik. “20 gol yerim kariyerim biter” diye sahaya çıkmak istemedim. Ama adım Madrid Panteri oldu.

“1958’de, Beşiktaş’taydım. Eskiden yurt dışına çıkmak için can atardık. Hem alışveriş yapma heyecanı hem de dışarıları görme heyecanı yaşardık.
Ama o yıl kurada karşımıza Real Madrid çıkınca ‘Kariyerim bitti, 20 gol yerim’ diye düşündüm. Kadroya girmeyi düşünmüyordum. Ama o maçla adım Madrid Panteri kaldı...
Uçağa bindik, İspanya’yı görme derdindeyim. Gittik, otele yerleştik. Ertesi gün idmana çıktık. Hala oynamamanın hesabını yapıyorum. Necmi’nin oynayacağını düşünüyorum. Aşağıda da yönetimle hocalar tartışıyor.

Haberin Devamı

“İlk 45 dakİka 15-20 top çıkarttım”

BABA Hakkı, kalede Necmi’yi istiyor. Antrenörümüz Remondini de “Varol oynayacak” diye ısrar ediyor. Remondini “Sen büyük kaleci oynayacak” dedi.
İlk 45 dakika 15-20 top çıkarttım. Di Stefano’dan bir gol yedim sakatlandım, 2-0 kaybettik. Rövanş 1-1 berabere bitti.
Sonra “Seni satacağız” dediler. Yeni evlenmiştim. Cama yumruk attım. Elim gitti, sakatlandım. Zaten o sakatlık olmasaydı, Real Madrid’e gidecektim.”

Terim, Morinho’nun bir adım önünde

FATİH Terim’in bugüne kadar Galatasaray’da birlikte olduğu oyuncular belli, kendi oyuncu kazanmak zorunda  kaldı. Morinho ise hep yıldız oyuncularla oynadı. Terim UEFA kupasını kazınırken, hep güçlü takımlarla karşılaştı. Kimileri “İşin sonununa kadar gidemez” dedi ama deplasmanlarda yenilmeyecek takımları yenerken, herkes şaşkına dönmüştü. Bir kere Avrupa’da Terim takımını öyle bir hazırlıyor ki, rakipler şaşırıyor. Bence Real Madrid’i de eleyecekler, herkes şaşkına dönecek.
Bakın, Terim kupayı kazandığı zaman insanlar, “İyi bir takımı yok” dediler, o ise “Kurulur” dedi...
“Para yok” dediler, o “Bulunur” dedi. Şimdi, “Real, dünya devi” diyorlar, Terim “Yeneriz” diyecek.

Haberin Devamı

Galatasaray Real Madrid’i eler

”BİZİM zamanımızda harika kaleciler vardı, Mill Takım’da oynamak büyük meseleydi. Büyük kalecilerin içinden mil takıma seçilmek olaydı. O zamanlar 3-0’lık mağlubiyetler iyiydi.
Futbolumuz çok ilerledi. Bu havadaki G.Saray, R.Madrid’i eleye-bilir. Her takımla kafa kafaya oyna-yabilecek seviyeye geldi takımlarımız.”

‘Gol yeme nişanın benden’ derlerdi

BANA yönetici geliyordu. “Varol gol yeme, nişanın benden” diyorlardı Altay’da. O zaman büyük paralar yiyorduk gece hayatında. Sabaha karşı bizi dışarıda gördükleri zaman laf olurdu. Adnan Şenses, Tanju Okan, Öztürk Serengil’le hep arkadaştım.

Parmağımı çeker kırıldı havası verirdim

Haberin Devamı

ALTAY’la İstanbul’a gelirdik. F.Bahçe’den 10 dakika gol yemezsem, daha yemiyordum. Parmağımı çekiyordum, kırılmış gibi. Hakemleri sürekli yanıma çağırıp 5 dakika yiyordum. 1 sene sonra hakemler öğrenmiş bunu, “Bizi parmaklıyorsun” dediler.

Filmden 25 beklerken 75 bin verdiler

ALTAY, Bandırmaya trenle gelir, sonra İstanbul’a geçerdik. Bandırma’da “Biri seninle tanışmak istiyor” dediler. Bir baktım, filmci. “Film çekelim mi?” dedi, “Evet” dedim. 20 bin liraya razıydım, 75 bin lira teklif ettiler. O filmler çok tuttu. Leyla Sayar, Suzan Avcı gibi hanımlarla çok oynadım 5 tane daha çektik...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!