YURTKUR, öğrencilerin sosyal ihtiyacını da karşılayacak

Güncelleme Tarihi:

YURTKUR, öğrencilerin sosyal ihtiyacını da karşılayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2013 14:01

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, “Öğrencilere yalnızca barınma hizmeti değil, sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasından burs, öğrenim kredisi, sabah kahvaltısı, akşam yemeği gibi bir çok katkı sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gazi Kız Yurdu’nda yapılan resim sergisine katılan Albayrak, öğrencilerin derslerinden arta kalan vakitlerinde sanatsal faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Albayrak, “Sosyal ihtiyaçların karşılanmasından bursa, öğrenim kredisinden sabah kahvaltısı ve akşam yemeğine birçok katkı sağlıyoruz. Aslında bu katkı Türkiye’nin geleceğine yatırımdır” dedi. Bu tarz sergilerin tüm yurtlarda açılması gerektiğini anlatan Albayrak, “18 Mart’ta onlar geri dönmemek için savaşa gittiler. Türkiye Cumhuriyeti yaşıyorsa onlar sayesinde yaşıyor. Millet olarak onlara çok şey borçluyuz. Tarihi hatırlamayan bir milletin geleceğinin çok parlak olacağını düşünmüyorum” diye konuştu. Tarih bilincinin artırılması için yurtta kalan öğrencilerin kurum bütçesinden ayrılan ödenekle sinemaya götürüleceğini belirten Albayrak, etkinliğin bir hafta devam edeceğini, öğrencilerin tüm masraflarını karşılayacaklarını vurguladı. Hedeflerinin 100 bin öğrenciye ulaşma olduğunu aktaran Albayrak, gençlerin bu etkinlikte tarihi öğrenmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

YURTKUR’da Çanakkale Mönüsü

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü nedeniyle 4 gün süreyle personeli ve öğrencilerine Çanakkale mönüsü verecek. Öğrencilere Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere verilen Çanakkale Mönüsü’ne Ankara’da bulunan YURTKUR Genel Müdürüğü personeli katıldı. Türkiye’de 348 yurdunda 308 bin 596 öğrencisi bulunan YURTKUR’un birçok yurdunda aynı uygulama 4 gün süreyle devam edecek. YURTKUR’da barınan üniversiteli öğrencilere Çanakkale mönüsü olarak Yarma Çorması, Üzüm Hoşafı, kuru ekmek ile su ikram edildi. YURTKUR personeli, Genel Müdür Hasan Albayrak ile birlikte Tahsin Bunguoğlu yemekhanesinde topluca Çanakkale mönüsü yediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!