ÖSYM’den adaylara YGS öncesi son uyarı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den adaylara YGS öncesi son uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2013 11:15

ÖSYM, 24 Mart’ta yapılacak YGS öncesinde adaylar için kamu spotu hazırladı. Öğrencilere sınav kuralları konusunda hatırlatma yaparak, alınan önlemlerin adaylara adil bir yarışma ortamı hazırlamayı amaçladığı mesajı verdi.

Haberin Devamı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) bir hafta kala, ÖSYM adaylara yönelik kamu spotu hazırladı. Öğrencileri, sınavın uygulanmasına yönelik bilgilendirme amacıyla hazırlanan videolarda şu uyarılar yapıldı:

- Emeğiniz emanetimizdir, siz de emeğinize sahip çıkın. Soru kitapçık numarasını ve cevapları doğru kodlayın.
- Sınav yapılacak binaya en geç saat 09.00’da gelmiş olun. Hiçbir eşya emanet olarak alınmayacağı için sade giyinin. Çanta, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, broş, bozuk para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik ve mekanik cihaz binaya sokulmayacağı için kesinlikle yanınızda getirmeyin. Sınava girebilmek için sınav giriş belgesi ve güncel fotoğraflı, T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanınız mutlaka yanınızda olsun. Yüzünüz, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalı.
- Salonlarda sınavın uygulanışı kamera ile kayıt altına alınıyor. ÖSYM tarafından sınavdan sonra kamera kayıtlarında yapılan incelemede kurallara aykırı davranışta bulundukları tespit edilenlerin sınavları ÖSYM yönetim kurulunca geçersiz sayılacak. Unutmayın alınan tüm önlemler, sizlere adil yarışma imkanı sağlamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı


Videoları izlemek için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!