Eğitimde ideal olanı arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ideal olanı arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 16:17

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, “Eğitim, 'yaz boz tahtası” değil. Devlet arayış içerisinde. Toplumun ve genç nüfusumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak, en ideal sistemi bulmak için Bakanlığımız durmadan projeler üretiyor” dedi.

Haberin Devamı

Balıbey, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 165. Yıldönümü nedeniyle, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesi'nce, Baki Komsuoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen “Lider Olarak Öğretmen” konulu konferansa katıldı. Balıbey, televizyonlarda kendilerinden başka herkesin eğitimi eleştirdiğini belirterek, “Burada devlet arayış içerisinde. Anadolu ve fen liseleri açtık. Yeni üniversiteler açıyoruz. Toplumun ve genç nüfusumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak, en ideal sistemi bulmak için Bakanlığımız durmadan projeler üretiyor” dedi. Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yılki 58 milyar liralık bütçesinin 20 milyar lirasının YÖK'e ait olduğunu söyledi.

“Gençlere eğitimle sahip çıkacağız”

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu anlatan Balıbey, 20 milyonun üzerinde okuyan gencin bulunduğunu belirtti. Balıbey, Türkiye'de öğretmenlerin yüzde 75'inin 40 yaşın altında olduğunu söyleyerek, “Pırıl pırıl genç öğretmenlerimiz var. Biz bu gençliği eğitemezsek, bir kısmı dağa gider, bir kısmı tinerci, bir kısmı balici, bir kısmı serseri, bir kısmı işsiz olur. Gençler bizim gençlerimiz. Bunlara eğitimle sahip çıkacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!