Haluk Ulusoy istifa etmeliydi

Güncelleme Tarihi:

Haluk Ulusoy istifa etmeliydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2004 01:25

F.Bahçe Başkanı, ‘Bakan M.Ali Şahin, şike ve teşvik iddialarıyla ilgili olarak tüm kulüpleri toplantıya çağırdığında Haluk Ulusoy’un istifa etmesi gerekiyordu. Ama o bunu yapmadı. Bu federasyon, Türk futbolunu batağın içine çekti’ dedi.

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Dün akşam Fenerbahçe TV’de Yalçın Türk’ün sorularını yanıtlayan Yıldırım, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, futboldaki şike ve teşvik primi iddialarıyla ilgili olarak tüm kulüplerin yöneticilerini bir araya getirdiği toplantıya değinen Yıldırım, ‘Bakan bizi çağırdığı zaman Haluk Ulusoy istifa etmeliydi. Üç senedir oynanan oyunları ve tezgahları çıkarın. Özellikle bu sezon rezillik’ dedi.

Adalet dağıtmalı

Futbol Federasyonu Başkanı’nın kim olduğunun ya da hangi takımı tuttuğunun kendileri için önemli olmadığını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Ben diyorum ki, federasyon adalet dağıtmalı. Bunun dışında bir şey söylemedim. Ben dört yıldır aynı şeyleri söylüyorum. Bu federasyonla bunların olmayacağını söylüyorum. Bu sezon yaşananlara el koymalıydı. Bunu yapamıyorsa da istifa etmeliydi. Eğer bu olmuyorsa devlet el koysun dedim.

Fenerbahçe’de Divan Kurulu seçimi var, Haluk Ulusoy içinde. Fenerbahçe kongresinde bana karşı aday çıkacak, gidiyor onlarla görüşüyor. Galatasaray’da bir aday, Trabzonspor’da bir aday destekliyor. Çıksın
‘yalan söylüyor’ desin. Ama diyemez. Haluk Ulusoy’un bu tavrını değiştiremezsiniz. Federasyonu istedikleri gibi yönetiyorlar. Ama kulüpler de bundan memnun. İstediklerini yaptırıyorlar. Ben Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için konuşuyorum. Yarın bahisler oynanacak. Büyük paraların döndüğü yerde başka büyük olaylar çıkacak. Yoksa benim Haluk Ulusoy ile şahsi hiçbir meselem yok. Federasyon Türk futbolunu batağın içine çekmiştir.’

Bakan Şahin ile yapılan toplantıda kendisi, G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav ve A.Gücü Başkanı Cemal Aydın’dan başka konuşan olmadığını vurgulayan Aziz Yıldırım, ‘Herkes mutlu gibi görünüyor ama, herkes dışarıda başka konuşuyor’ dedi. Fenerbahçe Başkanı, naklen yayın havuzu konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

‘Havuzun devam etmesinde herkesten çok benim payım var. Biz havuzu bozmak istemiyoruz. Biz, ‘Fenerbahçe’nin hakkını verin’ diyoruz.

Transfere de değinen Yıldırım, ‘Serkan ve İbrahim Toraman tamam gibi. Nobre ve Luciano bir yıl daha kaldı. Deniz için de İlhan Cavcav’la görüşeceğiz. Gökdeniz olursa çok iyi olur. Rüştü iyi kaleci ama çok para istedi’ diye konuştu.

Basketbola Aydın Örs getirildi

Aziz Yıldırım,
basketbol şubesi konusunda sarı lacivertli taraftarlara bir müjde vererek, takımın başına Aydın Örs’ü getirdiklerini açıkladı. Futbol takımının geleceği konusunda çok umutlu olduğunu da vurgulayan Yıldırım, ‘Eğer hata yapmazsak önümüzdeki 5 yıla damgamızı vuracağız’ ifadesini kullandı. Aziz Yıldırım, naklen yayın ve federasyon seçimleri konusunda G.Saray ile ittifak yapmadıklarını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!