Bayraktar: 'Türkiye tercih edilen ülke oldu'

Güncelleme Tarihi:

Bayraktar: Türkiye tercih edilen ülke oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 15:47

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin artık dünyada cazibe merkezi haline geldiğini, mütekabiliyet sonrası yabancılara mülk satışından bunun anlaşıldığını söyledi. Bayraktar, yasa çıktığı günden bu yana kadar 11 bin taşınmaz satıldığını bunun 8 binini konut satışlarının oluşturduğunu ifade etti. Bayraktar, “ Bu rakamı 2013 yılında iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Artık Türkiye dünyada tercih edilen bir ülke ” dedi.

Haberin Devamı

Daha önce de MIPIM fuarına katılan Bakan Bayraktar, inşaat sektöründe yaptığı girişimlerle fuarın katılımını bu sene daha artırarak, fuarda Türkiye’nin etkisini gösterdi ve “Onur Konuğu” olmasında büyük katkılar sağladı. Cannes fuar alanına girişte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın logosunun bulunması tüm katılımcılar açısından büyük bir gurur kaynağı oldu.

Fransa’nın Cannes şehri düzenlenen ve dünya gayrimenkul devlerini buluşturan MIPIM fuarının bu sene Onur Konuğu olmasında büyük katkıları bulunan ve yaptığı çalışmalar ile örnek alınan Bakan Erdoğan Bayraktar, MIPIM’in gayrimenkul şirketleri ile yatırımcıyı buluşturma noktasında önemli bir fuar olduğunu söyledi. 24.’sü düzenlenen fuarda Türkiye’nin de onur konuğu olduğunu belirten Bayraktar, kurulan Türk çadırı ile şirketlerin projelerini başka ülkelere pazarlama şansı olduğunu ifade etti. Bayraktar, artık Türkiye’nin dünya emlak piyasasında hatırı sayılır bir yeri olduğunu, bu nedenle de yabancı yatırımcının son yıllarda Türkiye’ye yatırım yapmak için sıraya girdiğini belirtti. Bayraktar, emlak sektöründe yaşanan hareketlilik sayesinde Dünyada yaşanan krizlerden Türkiye’nin etkilenmediğini ifade ederek, gelişmiş ülke ekonomilerine karşın Türkiye dünyanın göze çarpan ve yükselen ekonomileri arasına girmiştir” dedi.
       
Çıkarılan mütekabiliyet yasası ile yabancıların artık Türkiye’ye sadece tatil amaçlı değil, Türkiye’de uzun süre kalmak istediğini ifade eden Bayraktar, “Yasadan sonra gerek Avrupa ülkeleri olsun gerekse Ortadoğu ülkelerinden ciddi alımlar oldu. Bu da gösteriyor ki Türkiye artık bir cazibe merkez oldu. Oturma süreleri ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Bu süreleri 6 ay ya da bir yıla çıkarmak için uğraşıyoruz. Çünkü bizim ülkemize gelenler sadece 3 ay değil daha uzun süre kalmak istiyor” diye konuştu. Bayraktar,   Yasa çıktığı günden bu yana toplam 11 bin 18 taşınmaz satıldığını bunlardan 8 bin 534’nün ise konut satışı olduğunu kaydetti. Bayraktar, “ Oturma sürelerinde yaptığımız düzenleme ile 2013 yılında bu oranları 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Artık Türkiye dünyada tercih edilen bir ülke” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Ülkeler değil şehirler ön planda”

Haberin Devamı

Bakan Erdoğan Bayraktar, Hükümetin 2023 vizyonu temelde 3 politika ekseni üzerine kurulu olduğunu bunların marka kentler, yaşanabilir çevre ve yatırım yapılabilir kentler olduğunu belirtti. Kentler için markalaşma stratejileri hazırladıklarını turizmi, istihdamı ve yatırım kapasitesi yüksek şehirler oluşturulacağını bu şehirlerin bölgesel gelişmede öncü olacağını ifade etti.

Bayraktar, “Bulunduğumuz dönemde dünyada artık şehirler yarışıyor.  Türkiye’nin de şehirleri ile ön planda olmak için ciddi çalışmalar içinde. Hedefimiz Türkiye’de en az dört şehrini uluslararası yaşanabilirlik sıralamasına girmesini sağlamak. Yerel iradelerle işbirliği içinde;  İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale ‘ye stratejik gelişme planı hazırlayarak, bu kentlerin finans, savunma sanayi, sağlık ve turizm merkezlerine dönüşmesini sağlayacağız. Hedefimiz Türkiye’de, en az 4 şehrin uluslararası yaşanabilirlik sıralamasına girmesini sağlamak” dedi.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm ekonomimiz için büyük fırsat

Türkiye’de başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği ile sadece şehirlerin fotoğrafının değişmeyeceğini aynı zamanda ekonomide büyük bir hareketlenmeye neden olacağını söyledi. Bayraktar, “6.5 milyon kontun yenilenmesi ile başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri sektörü, elektrik ve elektronik ürün sektörü, mobilya sektörü gibi bir çok sektörde canlılığa neden olacak. İstihdam artacak.  Teknik müşavirlik sektörü gelişecek. Türkiye dünyada inşaat sektörüne yön veren oyun kurucu ülke konumuna gelecek” diye konuştu.

Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanılacak

MIPIM fuarı öncesi Fransa’da göçmenlerin oturduğu varoş bölgelerde ve şehirlerin eski yapılarında değişim için görümeler sürdürülmüştü. Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı görüşmeler neticesinde Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanılacağı bilgisi paylaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!