Cimnastikte lisanslı sporcu sayısı

Güncelleme Tarihi:

Cimnastikte lisanslı sporcu sayısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 13:52

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, lisanslı cimnastikçi sayısını bin 400'lerden 2 binlere çıkardıklarını belirtti.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, lisanslı cimnastikçi sayısını bin 400'lerden 2 binlere çıkardıklarını belirterek, “Yaklaşık 3 ayda bu rakamı yakalamış olduk, hedefimiz ise 10 bine çıkarmak” dedi.
Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de cimnastik sporunun yaygınlaştırılması için çabaladıklarını söyledi.

Türkiye'de cimnastiğin yeterince önem görmediğini savunan Çelen, “Son yıllarda önemini millet olarak biraz daha kavrayabildik. Bunun nedeni Göksu Üçtaş ile cumhuriyet tarihimizde ilk kez olimpiyatlara katılmamızdı. Göksu, kendisinden sonra gelecek sporculara kapı araladı, bizim de niyetimiz ve hedefimiz, nicelik bakımından artış yakalamak. Yani hedefimiz cimnastik sporcularının sayısını artırmak” şeklinde konuştu.
Çelen, cimnastik sporunun her geçen gün yaygınlaştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Türkiye'de 23 ilde aktif cimnastik yapılıyor ama bugün 45'lere ulaştı bu sayı. Bu yıl bir bilgi bankası oluşturarak, durumumuzu ortaya koyacağız. Antrenör ihtiyaçlarını kapatmak üzere Ankara'da kurslar düzenledik. Şimdi Karadeniz'de ve doğuda birer merkez belirleyip antrenör kursları düzenleyeceğiz. Şu anda Ankara, İzmir ve İstanbul'da Bolu'daki gibi müstakil cimnastik yapılan tesisler var. Müstakil cimnastik salonları çok az sayıda. Antrenör ve kursların artmasıyla cimnastiğe verilen değer artacaktır.”

Çelen, 81 ilde cimnastik antrenörü bulundurulmasının zorunlu hale getirilmesinin ardından sporcu sayısında artış olduğuna dikkati çekerek, sporcuların niteliğinin artırılması için de kendilerine önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.
Çelen, 2020 yılındaki olimpiyat oyunlarında çeşitli dereceler hedeflediklerine dikkati çekerek, “Göreve geldiğimiz zaman lisanslı cimnastikçi sayımız bin 400'lerdeydi şimdi ise bu sayıyı 2 binlere çıkardık. Yaklaşık 3 ayda bu rakamı yakalamış olduk, hedefimiz ise 10 bine çıkarmak. Daha önce Göksu Üçtaş ile olimpiyat oyunlarına katılmıştık. Cumhuriyet tarihimizde bu bir ilk olmuştu” şeklinde konuştu.

“Cimnastik, bütün sporların temelidir”

Uluslararası oyunlarda cimnastiğin en fazla madalyanın dağıtıldığı spor dallarından olduğuna işaret eden Çelen, cimnastikteki başarıların Türkiye'nin uluslararası oyunlardaki başarısına da katkı sağlayacağını kaydetti.
Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cimnastik, bütün sporların temelidir. Cimnastik, küçük yaşta başlanan bir spordur. Dolayısıyla cimnastiğin önemi algılanırsa tüm branşlarda da başarının yükseleceğine inanıyorum. Dünyada cimnastiğin temel spor olmasının nedeni bütün sporlara sporcu yetiştirebilmesidir. Cimnastik salonlarına giren sporcu sayısını artırırsak diğer branşları da artırırız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!