Üniversitede arbede

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede arbede
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 16:38

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, “23 bin 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü üniversitede huzur ve güven ortamının bozulmasına asla izin verilmeyeceğini” bildirdi.

Haberin Devamı

Meşelik Yerleşkesi'nde öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbedeyle ilgili Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamada, dün üniversiteye bir grup öğrencinin sandviç, meyve suyu ve makarnadan oluşan kolilerle öğrenci ve personel yemekhanesi önüne gelip yemekhanede yiyecekleri dağıtmak istedikleri bilgisine ulaşıldığı söyledi.

Nerede, hangi sıhhi koşullarda yapıldığı belli olmayan yiyecek ve içeceklerin yemekhaneye sokulup öğrencilere dağıtılmasına izin verilmediğinin belirtildiği açıklamada, “Bunun üzerine öğrenci grubu rektörlük binası önüne gelerek oturma eylemi yapmaya başlamışlar ve kendilerine herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Aynı öğrenci grubu daha sonra yiyecek ve içecek kolilerini alarak tekrar öğrenci yemekhanesine gitmeye kalkışınca, güvenlik görevlilerimiz buna izin vermemiştir. Bunun üzerine, öğrenci grubu kamu görevlisi olan güvenlik görevlilerimize pervasızca vurmaya başlamışlardır. Bu saldırı sırasında 7 güvenlik görevlilerimiz yaralandı. Üniversitemize davet edilen emniyet mensupları, güvenlik görevlilerine saldıran öğrencileri gözaltına almaya başlamış ve 5 öğrenci gözaltına alınmıştır. Gözaltına alma sırasında ise üniversitemizde hiç görmeyi istemediğimiz görüntüler ortaya çıkmıştır” denildi.
Artan maliyetler nedeniyle yemek fiyatlarında 20 kuruşluk artış yapıldığı bildirildi: “Diyetisyenler, gıda mühendisleri kontrolünde çıkartılan yemeklerin niteliksiz ve kalitesiz olduğunu iddia eden öğrenciler, nerede ve hangi sıhhi koşullarda yapıldığı belli olamayan, üniversitemizdeki günlük yemek bedelinden daha fazla maliyetli yiyecek ve içeceği dağıtma eylemini, 'nitelikli ve ucuz beslenme hakkı' adına yaptıklarını söylenmektedir. Amaçları yemek yemek olmayan, öğrencilerimizi tahrik ederek, mümkünse güvenlik görevlileri ve emniyet mensuplarıyla çatıştırarak, öğrencilerimizi radikalleştirmek isteyenler bilmelilerdir ki, 23 bin 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü üniversitemizde huzur ve güven ortamının bozulmasına asla izin verilmeyecektir.”

Haberin Devamı

Dün, ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'nde bir grup öğrenci, yemek fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek amacıyla hazırladıkları sandviçleri, yemekhanenin önünde arkadaşlarına dağıtmak istemiş, özel güvenlik görevlilerinin buna izin vermemesi üzerine grup, Rektörlük binası önüne giderek, sandviçlerini burada dağıtmaya çalışmıştı. Güvenlik görevlilerinin yeniden müdahalesinin ardından öğrencilerle görevliler arasında tartışma çıkmış, burada yaşanan arbede sırasında polis ekipleri, 5 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Haberin Devamı

Bu olaydan yaklaşık iki saat sonra yerleşkede toplanan öğrenciler, slogan atarak Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçmiş ve bina önünde bir süre oturma eylemi yapıp halay çektikten sonra dağılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!