Meclise, “Erkek genelevi” açılsın başvurusu

Güncelleme Tarihi:

Meclise, “Erkek genelevi” açılsın başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2013 13:21

ŞEFKAT-DER, “Erkek genelevi” açılması için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir dilekçeyle TBMM’ye başvurdu.

Haberin Devamı

Dilekçede, genelevlerinin kadın ve insan haklarına aykırı olduğu, devletin vesikalandırdığı kadınların kölelikten kurtarılarak normal bir yaşam standartlarına kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

Dilekçede, “Madem kadınları bu kölelikten kurtarmıyorsunuz o zaman erkekleri vesikalandırıp erkek genelevleri de açın” denildi. Dernek Başkanı Hayrettin Bulan, dilekçelerinin bir kopyasını İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda bakanlığa da gönderdiklerini söyledi.

Bulan, bu taleplerini dile getirmek için de 17 Mart’ta İstanbul Taksim’de eylem yapacaklarını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı üst düzey bürokratların, “Genelevler kapanırsa çeşitli sorunlar, tecavüz olayları yaşanabilir” açıklamalar yapıldığını kaydeden Bulan, şunları söyledi: “Şimdiye kadar kadınların çalıştırıldığı genelevlerle ilgili olarak açıkça bunun bir insanlık suçu olduğu, kadınların özgürleştirilmesi, sosyal haklar tanınması gerektiğine dair bir açıklama duymadık. Artık bu utançla yüzleşme zamanı geldi. Erkeklerin ihtiyacı var deniliyor. O zaman kadınların ihtiyacı yok mu? Erkeklerle kadınlar eşit mi değil mi? Erkeklerin kadınları vesikalandırıp köle gibi çalıştırıldığı genelevler normal de erkeklerin vesikalandırılıp kadınların hizmetine sunulacağı genelevler neden normal olmasın? Madem kadınların çalıştırıldığı, köleleştirildiği genelevleri normal ihtiyaç görülüyor o zaman erkeklerin çalışacağı kadınların müşteri olarak gideceği erkek genelevleri de açılsın.”

Haberin Devamı

MECLİS'E GÖNDERİLEN DİLEKÇE ÖRNEĞİ ŞÖYLE:

 TBMM BAŞKANLIĞINA-  ANKARA
 
Konu: ”MADEM kadınların çalıştırıldığı köleleştirildiği genelevleri normal ve ihtiyaç görüyorsunuz,o halde ERKEKLERİN vesikalandırılıp ÇALIŞTIRILACAĞI KADINLARIN MÜŞTERİ OLARAK GİDECEĞİ ERKEK GENELEVLERİ DE AÇIN!”
 
TBMM’ye uzun zamandır,genelevlerin modern köle evleri olduğu,insan hakları kadın haklarına, uluslar arası sözleşmeler ve anayasamızdaki ilgili maddelere aykırı olduğu,TBMM tarafından bir kanun çıkararak,Genelevlerinin insan haklarına kadın haklarına aykırı olduğunun tescil edilmesine,Tedbir amaçlı Türkiye’deki tüm genelevlerdeki modern köle kadınların genelevlerden çıkarılıp özgürlüklerine kavuşturulmasını,Genelevlerinin bir kölelik merkezi olduğunun tescil edilip,bir daha açılmasına imkan vermeyecek şekilde,tüm genelevlerin kapatılmasını,Devletin bu kadınlardan özür dileyip,devlet kusurundan dolayı bu kadınla en azından bir ev alabilecekleri şekilde tazminat ödenmesini,bu kurbanların maaşa bağlanmalarını,,vesikalarının kötü sicillerinin bir daha hiçbir yetkilinin dahi ulaşamayacağı şekilde, imha edilmesini,yeni kimlik ve Tc numarası verilerek yeni bir hayata başlamalarına olanak sağlanmasını ve daha önce devletin bu kusurundan dolaya genelevlerde köle olarak kullanılmış ama yaşlılık ve hastalık sebebiyle,yada işe yaramıyor diye genelevlerden çıkarılmasına izin verilen diğer kurban kadınlara da tazminat ödenmesini,geçimlerini sağlayabilecekleri gelire bağlanmaları,ölmüş olan eski vesikalı kurban kölelerin de hayattaki varislerine tazminat ödenmesi ve gerekli sosyal hizmetlerin sunulması için Gereğinin yapılmasını,talep etmiş ve bir çok etkinlikler düzenleyerek TBMM’ye bir çok kez çağrıda da bulunmuştuk.
 
  Fakat aradan uzun yıllar geçmesine rağmenTBMM’nin hala bu insanlık utancının modern köleliğin sonlanmasına yönelik herhangi bir çalışma yapmaması üzerine,bu aşamadan sonra TBMM olarak ”MADEM kadınların çalıştırıldığı köleleştirildiği genelevleri normal ve ihtiyaç görüyorsunuz,o halde ERKEKLERİN vesikalandırılıp ÇALIŞTIRILACAĞI KADINLARIN MÜŞTERİ OLARAK GİDECEĞİ ERKEK GENELEVLERİ DE AÇIN!” talebinde buluyoruz..
 
Devletin,erkek egemen zihniyetin,seks köleliği utancıyla yüzleşmesi bakımından bu çağrımızın bir fırsat olacağını düşünmekteyiz.
   Daha önceki Meclis Yasama dönemlerinde milletvekilliği ve  Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı da yapmış olan Sn.Önay Alpago,genelevlerdeki vesikalı kadınların vesikalarının iptali ve yeni hayat hakkı verilmesi gerektiğine dair çalışmalar yapmıştı ama Meclisimizden karar çıkartamamıştı.yine Eski Meclis Başkanımız Sn Mehmet Ali Şahin,Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ve bazı milletvekilleri genelevlerinin kadın haklarına insan haklarına aykırı olduğu ve buralardaki kadınların kölelikten kurtarılıp normal bir yaşam standartlarına kavuşturulmasına yönelik girişimlerde bulunsa da maalesef bu girişimler ,İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğündeki bazı üst düzey bürokratların,genelevler kapanırsa çeşitli sorunlar tecavüz olayları yaşanabilir gibi,asla vicdanların kabul etmeyeceği bir bahaneyle genelevlerin varlığının devam etmesine neden olmuşlardır.Tecavüz bir şiddet türüdür.Genelevler açıkken de tecavüzler olmaktadır ve hepsinden önemlisi böyle bir bahane ile kadın ticareti seks köleliği normal görülemez.
 
TBMM olarak,Eğer kadınların çalıştığı genelevleri normal görüyorsanız ki,bu zamana kadar TBMM olarak herhangi bir çalışma yapılmadığına göre , o zaman erkek genelevlerinin de normal olduğunu görmeniz anayasadaki eşitlik ilkeleri vb ve uluslar arası sözleşmelerce de sabittir..
 
Ya kadınların vesikalandırılıp köleleştirilip mal gibi satıldığı insanlık ayıbı genelevlerdeki kadınlardan özürdilenip,vesikaları imha edilip,tazminat ödenerek sosyal haklara kavuşturulacak ya da isteğimizin gerçekleşmesi için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dahi başvurarak mücadelemize devam edeceğiz.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararıyla,cinsler arasındaki eşitlik ilkesi vb ilkelerle Türkiye’ye mahkeme kararıyla da kadınların ihtiyacına sunulacak,erkeklerin vesikalı çalıştırılacağı genelevlerin de açılmasına yönelik yaptırım kararı alabilir.hatta talebimiz AİHM’e giderse böyle bir karar çıkacağı kaçınılmazdır.Eğer açmamakta da direnirse çok yüklü tazminatlar ödemeye mecbur kalır!
 
Bu tazminatla da,genelevlerde köle gibi çalıştırılan kadınların özgürleştirilmesi ve sosyal güvencelere kavuşturulmasına yönelik faaliyetlerde de bulunacağımızıda belirtiriz..
 
  TBMM,olarak Avrupa İnsan hakları mahkememize başvurmamıza gerek kalmadan, genelevlerin insan hakları kadın hakları ihlali olduğunu kabul etsin,genelevlerdeki hayatı çalınan hayatsız kadınların vesikalarını imha ederek,bu kadınlardan özür dileyip tazminat ödemesi sosyal haklara kavuşturulması sağlasınlar,YOKSA TÜM DÜNYA YAKINDA TÜRKİYE’DEKİ “ERKEK GENELEVİ” TARTIŞMASINI KONUŞACAK!
 
İsteğimizin ilgili mevzuat çerçevesinde en kısa zamanda işleme konularak gereğinin yapılmasını saygılarımazla arz-talep  ediyoruz..                                                                                                 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!