ÖSYM’den adaylara YGS öncesi uyarı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den adaylara YGS öncesi uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2013 12:03

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 24 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi “Emeğiniz emanetimizdir. Siz de emeğinize sahip çıkın” sloganıyla hazırladığı 4 kamu spotuyla, adayları sınavda yaşanabilecek sorunlara karşı uyaracak.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin hazırladığı 4 kamu spotu yaklaşık 40’ar saniyeden oluşuyor. Spotlarda, sınavlarda soru kitapçığı numarası ve cevap kağıdının doğru kodlanmasından adayların sınav binasına gelirken yanlarında TC kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı bulundurmalarının önemine kadar birçok uyarıda yer alıyor. Spot filmin ilki sobalı bir evin salonunda geçiyor. Filmde, ders çalışan bir adaya, kardeşi sobanın üzerinde demlenen çayı bardağa doldurup veriyor. İkinci spotta ise otobüste test çözen bir öğrenci görünüyor. Diğer spot filmde ise akşam soru çözerken uyuyakalan aday gösteriliyor. Adayların sınavlara hazırlanırken çektiği zorlukların anlatıldığı filmlerde, “Emeğiniz emanetimizdir. Siz de emeğinize sahip çıkın, soru kitapçığı numarasını ve cevapları doğru kodlayın” uyarısında bulunuluyor. Dördüncü spot film ise adayların üzerinin arandığı bir sınav salonundaki görüntülerle başlıyor. Spotta, adayların sınav yapılacak binaya en geç saat 09.00’da gelmesi gerektiği belirtiliyor.

Sade giyinin

Haberin Devamı

Hiçbir eşya emanet olarak kabul edilmeyeceğinden adayların sade giyinmesi gerektiğine işaret edilen filmde, şu uyarılar yer alıyor: “Çanta, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, broş, bozuk para gibi metal içerikli eşyalar ile her türlü elektronik ve mekanik cihaz binaya sokulmayacağı için kesinlikle yanınızda getirmeyin. Sınava girebilmek için sınav giriş belgesi ve güncel fotoğraflı TC kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanınız mutlaka yanınızda olsun. Yüzünüz kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!