Esad: “İdam edecekse beni halkım idam etsin”

Güncelleme Tarihi:

Esad: “İdam edecekse beni halkım idam etsin”
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 12:18

Suriye'ye giderek, Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşen CHP heyetinden Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, izlenimlerini Hürriyet'e anlattı.

Haberin Devamı

Suriye'ye gitmelerinin amacını, 4  başlıkta toplayan Akgöl, bunları şöyle sıraladı;
1- Suriye'de barış olması için sürece bir katkımız olabilir mi? CHP olarak ne yapabiliriz? Bunu anlamak için gittik
2- Suriye'de kaybolan Türk gazeteci Beşar Kaddumi'nin son durumu ne? onu öğrenmek istedik. Yine aynı şekilde, Suriye'de olduğu söylenen bir Amerikalı gazeteciden bahsediliyordu. Suriye kuvvetlerinin elinde olup olmadığını anlamak için gittik
3- Suriye yönetiminin elinde Türk kökenli kimse var mı? Varsa bunları alabilir miyiz? Bunu ilk elden öğrenmek istedik.
4- Suriye yönetiminin, ülkede faaliyet gösteren Türk subayları yakaladığı haberleri geliyordu. Bunun doğru olup olmadığını anlamak istedik.

/images/100/0x0/55eaf9b2f018fbb8f8a2d5b6

 
"SURİYE'DE TÜRK SUBAY YOK"
 
Akgöl, iki saat süren görüşmede Beşar Esad'a tüm bu soruları sorduklarını belirterek, aldıkları yanıtları da anlattı.
"Beşar Esad, ellerinde Türk subay olmadığını, hiçbir zaman Suriye kuvvetlerinin Türk subay yakalamadığını söyledi" dedi.
Gazeteci Beşar Kadummi'nin durumu konusunda ise olumsuz konuşan Akgöl, CHP heyetine  Suriye hükümet yetkililerinin elinde Kaddumi'ye ilişkin bir bilgi bulunmadığının söylendiğini anlattı. Akgöl, "yaptığımız görüşmelerin ardından Kaddumi'nin vefat etmiş olabileceği izlenimini edindim" diye konuştu. Suriye'nin elinde olduğu söylenen ABD'li bir gazeteci konusunda da, yine Suriye makamlarının "herhangi bir bilgileri olmadığını" kendilerine ifade ettiklerini anlatan Akgöl, "ancak bakacaklar. Ve ellerinde Amerikalı, Alman, başka milletten gazeteci varsa, bize verecekler" dedi.
 
"ESAD 'TÜRKİYE ELİNİ ÇEKSİN, ÇÖZERİZ' DİYOR"
 
BEşar Esad'ı görüşmede "çok moralli" bulduklarını söyleyen Esad, şöyle konuştu,
"Türkiye sınırındaki dört şehri boşaltmışlar. Yaşanan çatışmalardan, Türkiye, ABD ve İsrail'i sorumlu tutuyor. Bize 'Türkiye elini çekse, biz bu işi çözeriz' dedi. Ağırlığı, ülkedeki büyük şehirlere vermişler. Büyük şehirler görece sakinmiş. Nitekim biz de Şam'ın sakin olduğunu bizzat gördük. Herkes işinde, gücünde. Şam'ın kenar mahallelerinde bazı küçük olaylar olsa da, yaşam olağan halinde akıyor."
 
"İDAM EDECEKSE, BENİ HALKIM İDAM ETSİN..."
 
Beşar Esad'ın görevden ayrılıp ayrılmayacağı konusunda ise "gemiyi terk etmem. Ben kaptanım. Gemiyi ilk terk eden olmam" dediğini anlatan Hatay milletvekili Akgöl, "Esad bize anayasal reform yaptıklarını anlattı. Muhaliflerin, silaha sarılmak yerine, gelip parlamentoya girmeleri gerektiğini söyledi. Bize, 'Gelsinler, parlamentoya girsinler. güçleri yeterse, anayasayı değiştirsinler, beni idam etsinler. Beni idam eden de Suriye halkı olsun. Ama dış güçler olmasın' dedi" diye konuştu.
 
HÜKÜMETİN ELEŞTİRİLERİNE YANIT
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP heyetinin Beşar Esad'la görüşmesine yönelik "bu ülkenin ana muhalefet partisi, bu diktatörle, bu zalimle neden görüşmeye yolluyor?" eleştirilerine de sert tepki gösteren Hasan Akgöl, şöyle konuştu;
"Hükümetin 35 yıldır teröre liderlik eden çocuk katili terörist başı ile uzlaşı adı altında görüşme yapması iyi, bizim barış için Suriye'nin resim Devlet Başkanı ile görüşme yapmamız kötü mü oluyor? Biz o görüşmeyi kan dursun diye yaptık. Hükümetin caniyle görüşmesi için herhangi bir yasal zemin var mı acaba? Durumun özeti şu; hükümet kendi devletini bölmeye çalışan terörist başı ile görüşüyor, biz kendi devletini korumaya çalışan bir hükümetin başkanı ile."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!