Spor salonlarındaki antrenörlere denetleme

Güncelleme Tarihi:

Spor salonlarındaki antrenörlere denetleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 12:38

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, spor salonlarında pilates, step ve aerobik derslerini veren antrenörleri denetleyeceklerini belirterek, belgesi olmayanlara gerekli işlemi yapacaklarını söyledi.

Çelen yaptığı açıklamada, pilates, step ve aerobiğin Türkiye Cimnastik Federasyonu bünyesinde yapılan branşlar olduğunu anlatarak, bu sporları yaptıran antrenörlerinin bazı belgelere sahip olmaları ve branşları hakkında eğitim almaları gerektiğini kaydetti. Pilates, step ve aerobik branşlarında antrenörlük yapacak kişiler için federasyonlarınca düzenlenen kursların ardından “antrenörlük belgesi” verildiğini vurgulayan Çelen, “Şu anda Ankara'da pilates, step ve aerobik kursumuz ve seminerimiz devam etmektedir. Bu seminerleri birçok ilde hızlı bir şekilde açıp kursları neticelendirmek istiyoruz. İl müdürlüklerimizle görüştük. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün de iznini aldık. Pilates dersi veren spor işletmecilerinin takiplerini yapacağız” diye konuştu.

Çelen, spor salonlarında pilates, step ve aerobik eğitimi veren antrenörlerin mutlaka Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun açtığı kurslardan belge alması gerektiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: “Bu çok önemli bir durumdur. Orada sağlık açısından bir problem yaşandığında işletmeci çok büyük sıkıntı yaşayacaktır. Burada halkımızı da bilinçlendirmek gerekiyor. Spor salonlarına gittiklerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden izin alındığına bakmaları gerekiyor veya ders aldıkları pilates antrenörünün belgesinin olup olmadığını sormaları gerekiyor. Biz de bu antrenörlerimize belge vermek için çalışıyoruz.”

Kursların şu anda yeterli sayıda olmadığını belirten Çelen, zaman içinde bu açığı kapatacaklarını ifade etti. Çelen, sor salonlarında pilates, step ve aerobik dersleri veren antrenörlerin denetimlerini yaparak belgesi olmayanlar hakkında gerekli işlemi başlatacaklarını dile getirerek, gerekirse bu salonlar için hukuki yaptırım da uygulayabileceklerini bildirdi.

“Bu sporlara sadece zayıflamak için bakmamak lazım”
Bu uygulamadaki amacın spor salonlarını kapattırmak olmadığına vurgu yapan Çelen, eğitimli antrenörlerle insanların spor yapmasını sağlamak istediklerini söyledi. Çelen, pilates, step, aerobik gibi sporları okullarda da yaygınlaştırmak istediklerini anlatarak, şöyle konuştu: “Bu sporlara sadece zayıflamak için bakmamak lazım. Bu sporlar kişinin müzik kulağını, fiziki duruşunu düzelten branşlardır. Biz bu branşları okullarda da yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Cimnastik küçük yaşta başlanan bir spordur. Bu sporlar tabi ki zayıflatır zaten egzersizin olduğu her şey zayıflatır. Sağlık yaşamak istiyorsanız, hayatınızı nitelikli yaşamak istiyorsanız spor yapmanız gerekiyor. Antrenörler kendilerini eğitirlerse spor salonuna gelen müşterilerine çok daha kaliteli hizmet sunabilirler. Cimnastik sporu bu şekilde spor salonlarında da sevdirilebilir. Bizler salonları olan işletmecilerimize destek için bu uygulamaları yapmaktayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!