Konya'da şifreli fuhuş operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Konyada şifreli fuhuş operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 14:26

KONYA’da aralarında öğretmen, doktor ve avukat bulunan yabancı uyruklu kadınları iş vaadiyle kandırıp Konya’ya getirdikten sonra zorla para karşılığı erkeklerle ilişkiye girmeye zorladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9’u kadın 32 kişi adliyeye sevk edildi. Şebekin liderinin Azerbaycan uyruklu 40 yaşındaki doktor eşi Tera S.’nin ise telefonla görüştüğü müşterilerine sarışın isteyenlere ’limon’, kumral isteyenlere ise ’kestane’ şifresiyle kadın gönderdiği öne sürüldü.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, fuhuş şebekesine yönelik geçen salı günü sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen ev ve otellere yapılan baskında, aralarında Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu kadınların da bulunduğu 9’u kadın 32 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada ise 10 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

KONYA'DA ŞİFRELİ FUHUŞ OPERASYONU / FOTO GALERİ

Şebekenin lideri olduğu öne sürülen 40 yaşındaki Veli S.’nin çevresinde adını Suzan olarak tanıtan Azerbaycan uyruklu çocuk hastalıkları uzmanı doktor eşi Tera S.’nin, kendi ülkesinden ve Gürcistan’dan telefon ve internet üzerinden iletişime geçtiği kadınları iş vaadiyle Türkiye’ye getirdiği öne sürüldü. Kadınları bir süre evinde ağırlayan ve onlara borç para veren Tera S.’nin daha sonra şebeke üyeleriyle birlikte tehdit ve dayakla para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girmeye zorladığı iddia edildi.

’LİMON- KESTANE’

Tera S.’nin, telefonla görüştüğü müşterilerine sarışınlara ’limon’ kumrala ’kestane’ şifresiyle kadın gönderdiği öne sürüldü. Lüks otellerde müşterileriyle buluşan kadınların, geceliği 400, saati 200 ve tek seferlik ilişki 100 lira şeklinde tarife uyguladıkları iddia edildi. Kadınların, lüks otellerde dikkat çekmemek içinde kendilerini iş kadını olarak tanıttıkları belirtildi. Operasyon kapsamında 50 kadın mağdurun da ifadesine başvurulduğu şebeke üyeleri hakkında 200’den fazla dosyadan işlem yapılacağı bildirildi.

Gözaltına alınan şebeke üyeleri, yapılan sorgulamalarının ardından ’insan ticareti yapmak, fuhuşa aracılık ve yer temini etmek’ suçlamalarıyla bugün adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!