Esad ile görüÅŸen CHP heyeti Türkiye'ye döndü

Güncelleme Tarihi:

Esad ile görüşen CHP heyeti Türkiyeye döndü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2013 11:22

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’dan oluşan heyet Türkiye’ye döndü. Heyet, kayıp yabancı gazetecilerden Beşşar Kaddumi’nin yaşamını yitirmiş olabileceğini, diğeri hakkında bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

İç savaşın yaÅŸandığı Suriye’ye güvenlik gerekçesiyle gizli bir ÅŸekilde giden CHP heyeti, dün BeÅŸar Esad ile bir görüşme yaptı. Suriye Arap Haber Ajansı’nın görüntülerini yayınladığı görüşmenin ardından CHP heyeti, bugün sabah saatlerinde Hatay’ın Yayladağı Gümrük Kapısı’na geldi. Sınır kapısında yapılan iÅŸlemlerin ardından Türkiye’ye giriÅŸ yapan CHP heyeti burada ziyaretleri hakkında bilgi verdi. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye’de kaybolduÄŸu bildirilen ABD’li gazeteci Austin Tice’yi BeÅŸar Esad’a sorduÄŸunu, gözaltında ise kendilerine teslim edilmesini istediklerini söyledi. Â

Beşar Esad’ın ABD’li gazeteci hakkında bilgisinin olmadığını söylediğini kaydeden Akgül, Ürdünlü kayıp gazeteci Beşşar Kaddumi’nin durumunu da sorduklarını ancak yaşamını yitirmiş olabileceği söylendiğini belirtti. Akgöl, "Beşşar Kaddumi’nin yaşamını yitirmiş olabileceği konuşuluyor. Beşar Esad’dan her iki gazetecinin akıbeti hakkında araştırma yapılmasını talep ettik. O da gerekli çalışmalarını yapacağını söyledi" dedi.

ÅžAFAK PAVEY, ESMA ESAD Ä°LE GÖRÜŞMÜŞ Â

Hasan Akgöl, yaptıkları ziyaretin çok olumlu geçtiğini de kaydederek şunları söyledi:

"Esad’la görüştük. Demokratikleşme yolunda atılan adımlar konusunda bilgi aldık. Bununla alakalı Anayasa’da değişiklik yapıldığını öğrendik" dedi.

Akgöl, milletvekili Şafak Pavey’in Esad’ın eşi Esma Esad ile görüşme yaptığını, tüm görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!