Kadınlara özel defile

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara özel defile
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 00:00

4. Kadın Festivali “Çağdaş Sultanlar” defilesiyle başladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in de katıldığı açılış töreninde, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve 30 ilçeden gelen kadınlar da yer aldı. Festivalin çeşitli etkinlikler ile 5 gün süreceği belirtildi. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan “İçimize sinmese de her işimizi tamamlamasak da Kadınlar Günü ’nü kutluyorum. İleride, bu özel günü sadece mutluluklar ile kutlamak isteriz. Cumhuriyet'in ilk yıllarında ilerleme kaydeden kadın hakları, son yıllarda geçmişi aratacak şekilde geriledi. Bugün hala kadınların yaşama hakkını konuşuyoruz. Seçme-seçilme hakkı ilk kez Türk kadınına verildi ancak hala bunlarla uğraşıyoruz” dedi.

GÖZÜM AÇIK GİDECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydoğan, toplumun tüm katmanlarında kadınların yasal haklarını geri kazandırmak için uğraştıklarını anlattı, “İlk ‘Kadın Çalışma Şube Müdürlüğü’ bizim belediyemizde kuruldu. İzmir’i kadın dostu kent olarak yabancı ülkelerde tescil ettirdik. Kadına verilen önem konusunda en iyi kent olmak zorundayız. Sizler bizi desteklemezseniz bu hedeflere gecikiriz. Dünyanın neresine giderseniz gidin kadınlar farklıdır, daha verimlidir, çalışkandır. Dünya’da Türk kadınına yetişecek bir kadın yoktur. Türkiye, İstiklal Savaşını ve bütün büyük krizlerini kadınlar sayesinde atlatmıştır. Bu yüzden kadınlarımıza minnettarız. Bu memlekette töre cinayetleri ve çocuk gelinler tükenmedikçe sorunlar bitmez. Bunları önlememiz lazım. Bunları görmeden ölürsem gözüm açık gidecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

SULTAN MODASI
Açılış töreninin ardından modacı Zeynep Acar’ın hazırladığı “Çağdaş Sultanlar- 2013” kreasyonunu podyumda mankenlerce tanıtıldı. Osmanlı motiflerini taşıyan ‘Sultan’ kostümleri ve yine hanedanlık döneminden esinlenerek oluşturulan gelinlikler büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!