Beşar Kadumi'nin peşini bırakmıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Beşar Kaduminin peşini bırakmıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2013 20:09

Suriye'de yaklaşık 200 gündür kayıp olan gazeteci Beşar Fehmi Kadumi için ailesi ve meslektaşları İstanbul’daki Suriye Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenledi.

Haberin Devamı

Aylardır her  salı olduğu gibi bu akşam da Teşvikiye’deki konsolosluk binası önünde toplanan göstericiler Suriye hükümetine seslenerek, Filistin asıllı Ürdün vatandaşı gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

Beşar Kadumi'nin, gösteri sırasında gözyaşlarını tutamayan eşi Arzu Kadumi, "Ben artık eşimin evine geri dönmesini istiyorum" dedi. Tam 198 gündür eşinden haber alamadığını belirten Arzu Kadumi, "Suriye artık ses versin Beşar Kadumi nerede?" diye tepkisini dile getirdi.

Beşar Kaduminin peşini bırakmıyorlar


Eylemde konuşan Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç ise, "Bu arkadaşımız oraya sadece mesleğini yapmaya gitti. Bunun için Beşar'ın serbest bırakılmasını bekliyoruz. Suriye'nin bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Beşar'ı getirene kadar bu eylem devam edecektir" diye konuştu.

Uluslararası Basın Enstitüsü'nün Türkiye Ulusal Komitesini oluşturan Basın Enstitüsü Derneği'nin Başkan Yardımcısı Emre Kızılkaya, "Bir haberci olan Beşar Kadumi Suriye'de mesleğini yaparken kayboldu. Akıbetinden Suriye yönetimi sorumludur ve derhal açıklama yapması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

Eylemde yer alan Hürriyet Gazetesı İstihbarat Müdürü Celal Korkut da, "Arkadaşımız, meslektaşımız Beşar Kadumı'nin akıbetini öğrenmek için burada toplandık. Bir an önce ailesinin yanına dönmesini istiyoruz. Dönene kadar burada toplanmaya devam edeceğiz. Tek dileğimiz, en büyük arzumuz Beşar'ın sevdiklerine kavuşmasıdır. Ümit ediyorum en kısa zamanda gelecektir" diyerek, duygularını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!