ÖMSS tercih kılavuzunda değişiklik

Güncelleme Tarihi:

ÖMSS tercih kılavuzunda değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2013 15:21

ÖSYM, 28 Şubat’ta yayınladığı 2013-ÖMSS/Kura Tercih Kılavuzu’nun bazı bölümlerinde değişiklik yaptı. Kılavuzdaki güncelleme nedeniyle 8 Mart’ta sona erecek başvurular 11 Mart Pazartesi günü saat 23.59’a kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin internet sitesindeki açıklamaya göre, ÖMSS tercih kılavuzunda yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4 Devlet Personel Başkanlığı’nın talebi üzerine yeniden düzenlendi. Bazı kamu kurum ve kuruluşları tarafından aynı unvanlı, aynı nitelikli ve aynı koşulları taşıyan kadroların tek tek tercih yapılacak şekilde Devlet Personel Başkanlığı’na bildirildiği, Devlet Personel Başkanlığı tarafından da ÖSYM Başkanlığı’na bildirilen ve Tercih Kılavuzunda bu şekilde yayınlanan kadrolar üzerinde Devlet Personel Başkanlığı’nca yapılan incelemede, bu durumdaki kadroların sadece adetlerinin birleştirilmesi suretiyle, engelli adayların daha çok sayıda kadro için tercihte bulunabilmelerine imkan sağlanacağı bildirildi. Tercih kılavuzunda yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4’deki aynı nitelik ve koşulları taşıyan kadroların birleştirilerek yeniden yayınlanması talep edildi. Kadroları birleştirilen kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara ait kadrolar Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4’de yer aldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, yapılan değişiklik nedeniyle daha önce son başvuru tarihi 8 Mart olan ÖMSS tercihlerinin, adayların gerekli güncellemeleri yapabilmesi için ek süre verildiği bildirildi. Tercih dönemi 11 Mart Pazartesi saat 23.59’a kadar uzatıldı. ÖSYM, tercih yapan adaylar için de şu uyarıda bulundu:

“Bu düzenleme nedeniyle tercihini tamamlayan adayların yeniden tercihlerini değerlendirmeleri ve yapılan değişikliklere göre düzenlemeleri gerekiyor. Ayrıca, değişiklikten etkilenmeyen adaylar da tercih süresi içinde güncelleme yapabilirler. İşlemlerini tamamlayan adaylar tercih bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edebilirler. Adayların tercihlerini yaparken, kılavuzda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekiyor.”

2013-ÖMSS/Kura Tercih Kılavuzu için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!