İlk plaket Bergama’ya

Güncelleme Tarihi:

İlk plaket Bergama’ya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2004 02:01

Hürriyet’in öncülüğünde, Milli Eğitim Vakfı (MEV), ODTÜ, Yıldız Teknik ve Çukurova Üniversiteleri tarafından, Çeltiksuyu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun yıkıldığı ve 84 öğrenci ve bir öğretmenin öldüğü Bingöl depremi üzerine başlatılan Okullarımız Yıkılmasın Kampanyası ilk sonuçlarını verdi.

Sağlamlığı tescillenen Bergama 80. Yıl PİO’ya törenle plaket çakıldı.

BİR YILDA BİTTİ

19 Mayıs 2003’te saha çalışmaları Bingöl’de, Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndaki (YİBO) törenle başlayan kampanya, bir yıldan kısa bir sürede tamamlanarak 1. Deprem Kuşağı üzerindeki 17 ilde bulunan 132 YİBO ve PİO (Pansiyonlu İlköğretim Okulu) denetlenmiş, raporlar ve güçlendirilmesi gereken 70 okula ait projeler Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilmişti.

Tam bir yıl sonra, önceki gün yapılan bir törenle, denetimi yapılan ve güvenilirliği tescil edilen Bergama 80.Yıl PİO’ya plaket çakıldı.

TAKİPÇİSİYİZ

Törende konuşan Kampanya Koordinatörü, Hürriyet yazarı Serdar Devrim ‘Türkiye’ye verdiğimiz sözü tuttuk. Ancak bize de bir söz verildi. Milli Eğitim, 70 okulu güçlendirmek için 30 trilyon lira fon ayırdığını yeni eğitim öğretim yılına güçlendirmeyi tamamlayacaklarını söyledi. Bu sözün de takipçisi olacağız’ dedi.

‘Sağlam’ coşkusu

BERGAMA 80. Yıl Pansiyonlu İlköğretim Okulu’na ‘Denetlendi, sağlamdır’ plaketini Kampanya Koordinatörü Serdar Devrim, MEVYönetim KuruluBaşkanı Cemil Çetin ile birlikte çaktı. Hem okullarının güvenilir olduğu müjdesine hem de Hürriyet’in armağan ettiği tişört ve şapkalara sevinen Bergama PİO öğrencileri, mutluluklarını Serdar Devrim’le paylaştılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!