Marka oluşturdular

Güncelleme Tarihi:

Marka oluşturdular
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2013 00:00

DENİZLİ’de tekstil sektöründe çalışan üç genç kadın bir araya gelerek kendi işyerlerini kurdu. ‘İkikız’ markasıyla ürettikleri kendi tasarımları ‘6. Cadde’, ‘Trendyol’, ‘Markafoni’ ve ‘Evmanya’ gibi ünlü internet satış sitelerinde de yer bulmaya başladı.

Haberin Devamı

 


Denizli’de tekstil firmalarında çalışan tasarımcı Meral Yakar Delikara, pazarlama uzmanları Elvan Erdem Akbaş ve Asude Besli,  Saltak Caddesi’nde ‘İkikız Tasarım Dizayn Atölyesi’ni kurdu. Girişimci üç kadın burada her biri ayrı tasarımda olan özel koleksiyon ev tekstili üretmeye başladı. Çarşaf, nevresim, pijama, gecelik, banyo, mutfak, plaj, bebek giysileri tasarımlarıyla kendi koleksiyonlarını oluşturan üç kadın girişimci, kurdukları www.ikikiz.com sitesinden ürünlerini satıyor.

Büyükler ilgilendi
‘İkizkız’ markasıyla internete giren ve online satış yapmaya başlayan genç girişimcilerin sitesi, kısa süre içinde online satışın Türkiye’deki devlerinin de dikkatini çekti. Denizlili girişimcilerle temasa geçen ‘6.Cadde’, ‘Terndyol’, ‘Markafoni’ ve ‘Evmanya’ gibi online alışveriş siteleri ‘İkikız’la anlaşarak ürünlerini sitelerine taşıdı. İkikız’ın önemli online alışveriş sitelerine girmesinden sonra Denizlili genç girişimcilerin ürünleri gibi markaları da bir anda Türkiye’nin dört bir yanına ulaştı.

ÖRNEK OLDULAR

Haberin Devamı

İkikız Tasarım Dizayn Atölyesi ortaklarından pazarlama uzmanı Elvan Erdem Akbaş “Üçümüzde tekstil sektöründen geliyoruz. Farklı alanlarda uzmanlıklarımız var. Meral tasarımda, ben pazarlamada, Asude mağaza müdürlüğü konusunda uzman. Bu tecrübelerimizi kullanarak kendi markamızı oluşturmaya karar verdik. İyi ki de cesaret göstermişiz. Şimdi bir başarının altına imza atıp, Denizli’ye örnek olmak istiyoruz” dedi.
Kurumsal tasarımlar konusunda çalıştıklarını söyleyen Meral Yakar Delikara da amaçlarının Denizli’nin yanı sıra Türkiye genelinde kurumlara özel koleksiyon çalışmaları yapmak olduğunu söyledi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!