Onlar için bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Onlar için bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 12:06

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor hentbol tarihinde bir ilki yaşıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, hentbolda kulüp tarihinde bir ilki yaşıyor. Erkekler Challenge Kupası'nda çeyrek finale yükselen başkent ekibi, bu turda Romanya'nın C.S.U. Seceava takımı ile eşleşti.

Bu sezon ortaya koyduğu performansla hem ligde hem de Avrupa'da dikkatleri üzerine çeken mavi-beyazlılar Erkekler Challenge Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Kupanın 4. turunda Yunan temsilcisi A.C Doukas'ı kupanın dışına iten Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, çeyrek finalde ise Romanya temsilcisi C.S.U. Seceava ile eşleşti. İlk karşılaşma 16-17 Mart tarihinde Ankara'da rövanşı ise 23-24 Mart tarihlerinde Romanya'da oynanacak.

2020 Olimpiyatları'na aday olan Türkiye'nin salonlar konusunda yetersiz olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, tarihinde ilk defa Erkekler Challenge Kupası'nda çeyrek finale yükselmenin mutluluğunu yaşarken, idman salonu sıkıntısı yaşıyor. Salon yetersizliği yüzünden Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi'nin spor salonunda çalışan Ankaraspor, zemininin çok sert olması, ışıkların yetersiz, duşların temiz olmaması, ısıtma sisteminin yetersiz olmasından dolayı çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Tarihi bir başarıya imza atmalarına rağmen çalıştıkları salonun yetersizliğinden dolayı, teknik direktör Zeki Polat, "Bu salon hentbol için fiziksel ve zemin açısından hiç verimli değil" dedi. Takım kaptanı milli kaleci Taner Günay ise, özellikle kışın bu durumun zorluğunu çok hissediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bu turu geçersek final oynarız"

Kurayı değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Antrenörü Zeki Polat, "İyi bir kura çektik. Bu turu geçmemiz halinde final oynama şansımız çok yüksek" diye konuştu.

Romanya temsilcisi C.S.U. Seceava takımı hakkında fazla bilgiye sahip olmadıklarını dile getiren Polat, Lüksenburg veya Belçika temsilcileriyle eşleşmek istediklerini, ancak Rumen ekibinde elenmeyecek bir takım olmadığını söyledi.

"BÖYLE BİR SALONDA ÇALIŞMAK ÇOK AYIP"

Antrenör Zeki Polat, salon sıkıntılarından ve diğer olumsuzluktan bahsederek, "Salon sıkıntısı hentbolda sadece Ankara için değil, Türkiye için de büyük eksiklik. Şu an bulunduğunuz 20'ye 40 salon aslında bizim için dezavantaj. Böyle bir salon Türkiye'de sayılı. Konuyla ilgili Milli Eğitim ile bir görüşmemiz oldu. Milli Eğitim'de tesislerle ilgili projelerde küçük ve büyük iki tip salon var. Ama ikisi de hentbol için ufak salonlar. Bu eksikliklerle tüm takımlar çalışmaya çalışıyor. Bu salon, hentbol için fiziksel ve zemin açısından hiç verimli değil. Ama biz bu salonu bulduğumuz için dahi yine de mutluyuz. Bazı takımlar salon sıkıntısı nedeniyle gece geç saatlerde çalışabiliyor. 2000'li yıllarda böyle salonlarda çalışmak büyük kayıp. Bu tür salonlarda kimse çalışmak istemez. Daha güzel, daha temiz, özellikle zemini Avrupa şartlarına uygun salonlarda çalışmak isteriz. Ama basketbol ve voleybol bunu bizim kadar yaşamıyor. Biz hentbola olan ilgiyi artırırsak sponsorların dikkatini çekebiliriz. Örneğin Avrupa'da hentbola kullanılan malzemeyi biz burada yaptırarak kullanmaya çalışıyoruz. Avrupa birinci kalite ile hazırlanırken, biz bu durumda 4. belki 5. kalite ile rakiplerle mücadele ediyoruz. Tabi bu 2020 Olimpiyat adaylığı için büyük kayıp ve biz 2020 için sporcu yetiştirmek istiyoruz. Ama tesislerin ve materyallerin eksikliği nedeniyle büyük kayıp yaşıyoruz. Elimizde bu salonları kullanmaktan başka seçenek yok. Haftada üç gün (THF) Türkiye Hentbo Federasyonu salonunu, 3 günde Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi Salonu'nu kullanıyoruz. THF'nin salonunda şartlar gayet uygun ancak, okulumuzun salonunda maalesef olumsuzluklar var. THF'nin salonunda antrenman saati bulmak zor oluyor. Biz yine salon bulduk, bazı takımlar antrenman yapacak salon bulamıyor" dedi.

Haberin Devamı

"Tura adımızı yazdıracağız"
Takım kaptanı milli kaleci Taner Günay ise, kulüp tarihinde böyle bir başarıya imza atmanın önemine değinerek, ''Sezon başında beri teknik ekip ve oyuncu arkadaşlarım büyük gayret içerisinde olduk. Bunun neticesinde çeyrek finale kadar geldik. Tabi amacımız burada durmak değil. Aynı zamanda ligde ve Türkiye Kupası'nda hedefler doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Çalışarak başarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu aşamadan sonra Avrupa'da köklü ve iyi takımlarla karşılaşacaklarını ifade eden Günay, iyi mücadele sonrası bir üst tura adlarını yazdıracaklarını söyledi.

"Çalıştığımız salonda ısınamıyoruz"

İdman için kullanılan salondaki sıkıntılara değinen Taner Günay, "Özellikle kışın bu durumun zorluğunu çok hissediyoruz. Özellikle salonun ısınmaması kaleci olmam nedeniyle benim için çok büyük dezavantaj. Isınamıyoruz, ısınsak da belli bir zaman sonra soğuma gerçekleşiyor. Toplara istediğimiz gibi hamle yapamıyoruz ve istediklerimizi gerçekleştiremiyoruz. Üşüyoruz, bu da konsantrasyonumuzu çok olumsuz etkiliyor. Tabi bunların önlenmesi çok iyi olur. 2020 Olimpiyatları'na talibiz ama sıkıntılarımız ortada" dedi.

Haberin Devamı

''Kaptandan büyük fedakarlık''

Öte yandan Taner Günay'ın spor yapmak için büyük fedakarlık yaptığı ortaya çıktı. Hentbol oynamanın yanında beden eğitimi öğretmeni olan Günay, görev yaptığı Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde her gün ders sonrası antrenman için Ankara'ya geliyor. Günde 250 kilometre yol yaptığını ifade eden Günay, bu fedakarlığını şöyle ifade etti:

''Bu benim işim ve yapmak zorundayım. Burada olmayı çok seviyorum. Zor mu? Tabi ki zor, ama yapmak zorundayım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!