Dünya basınında tarihi gelişme

Güncelleme Tarihi:

Dünya basınında tarihi gelişme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 00:00

New York Times Company’den dün yapılan açıklamada, şirketin merkezi Paris olan 125 yıllık gazetesi International Herald Tribune’ün adını değiştireceği ve uluslararası okurlar için yeni bir internet sitesi tasarlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

International Herald Tribune’ün adı sonbahardan itibaren International New York Times olarak değiştirilecek. Bu karar şirketin New York Times’a odaklanma ve uluslararası etki oluşturma stratejisinin bir parçası.

NEW YORK TIMES BOSTON GLOBE'U SATIYOR

New York Times Company Başkanı ve CEO’su Mark Thompson, yaptığı açıklamada gazetenin uluslararası okurlarla olan ilişkisini değerlendirdiğini ve “ABD dışında önemli bir abone potansiyeli gördüğünü” belirtti.

Thompson, “Dijital devrim sayesinde New York Times Amerika’nın en büyük gazetelerinden biri olmaktan çıkıp dünyanın en önemli haber sağlayıcılarından biri haline geldi. Bu fırsattan faydalanmak istiyoruz” dedi.

KÜNYESİ DE DEĞİŞECEK

Times Company’den bir sözcü isim değişikliğinin International Herald Tribune çalışanlarını nasıl etkileyeceğini açıklamadı. An itibarıyla Paris’teki çalışanlar Fransa’nın diğer ülkelerdekiler çalıştıkları yerlerin iş yasalarına tabi. Sözcü gazetenin künyesinin de değişeceğini söyledi ancak detay vermedi.

Haberin Devamı

International Herald Tribune’ün yayıncısı Stephen Dunbar-Johnson, gazetenin tarihinin uzun bir bölümünde adında ‘New York’ ifadesinin bulunduğunu hatırlattı. İlk olarak 1887’de New York Herald’ın Avrupa edisyonu olarak basılan gazete, 1959’da New York Herald Tribune olmuştu.

New York Tribune’ün batmasından sonra 1967’de Washington Post Company ve New York Times Company gazeteyi hayatta tutmak için ortak yatırım yapınca, yayının adı da International Herald Tribune olarak değişti. 1991’de iki şirket gazetenin ortakları oldu. 2003’te Times, Post’un hissesini alarak tek sahip konumuna geldi.

NE VARSA SATIYOR

New York Times Company, ana markası olan New York Times’a odaklanma stratejisi kapsamında geçtiğimiz hafta Boston Globe’u ve New England’daki diğer medya varlıklarını satışa çıkardığını duyurmuştu. Şirket ayrıca iş arama motoru Indeed.com ve çevrim içi kaynak şirketi About Group’taki hisselerini de geçen yıl sattı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!