Başrol oyuncusu tartışmalı filmi savundu

Güncelleme Tarihi:

Başrol oyuncusu tartışmalı filmi savundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2004 15:48

İngiliz yönetmen Michael Winterbottom’ın şu sıralar devam eden Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve içerdiği gerçek sevişme sahneleri nedeniyle tartışma yaratan filmi Nine Songs'ın (Dokuz Şarkı) erkek başrol oyuncusu Kieran O’Brien, filme yönelik eleştirilere yanıt verdi. O’Brien, filmin gerçeği çok iyi yansıttığını söylerken kadın başrol oyuncusu Margo Stilley ise yorum yapmadı.

Haberin Devamı

O’Brian “Filmin cinsellik içerdiği konusunda önceden uyarılmış olmalarına rağmen insanlar, sinemadan çıktıktan sonra bu kadar açık olduğuna inanamadıklarını söylüyorlar. Filmi saldırganca bulduğunu söyleyenler yalancı. Eğer şok olduklarını söylüyorlarsa, onlara inanmıyorum” dedi.
 
O’Brien, yönetmen Winterbottom’ın sadece sıradışı eserler ürettiğini ve bu filmde de yakın bir ilişkiyi sevişme yoluyla anlatmak istediğini söyledi.

O’Brien “Onu tanıyorum ve ona güveniyorum, bu yüzden neden benden öyle sahnelerde oynamamı istediğini hiç sorgulamadım. Michael ne yazdıysa biz onu yaptık. Gittiği yere kadar götürmek konusunda hemfikirdik” dedi. O’Brien, sevişme sahnelerinin çekimlerini de çok doğal ve sıradan bulduğunu belirtti.

Yönetmen Winterbottom ise Matt ve Lisa adlı iki genç insanın arasındaki ilişkiyi anlatan filmi şu sıralar yapılan “fazla namuslu” filmlere karşı bir tepki olarak tarif etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!