Gidişoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gidişoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 00:00

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu (68) Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Sanatçının eşi Selma Gidişoğlu, tabuta sarılarak hayat arkadaşına veda etti.

Haberin Devamı

Beylerbeyi'ndeki evinde önceki gün vefat eden sanatçı Gidişoğlu için ilk  tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeydi. 68 yaşında hayatını yitiren sanatçının eşi  Selma Gidişoğlu, eşinin hayatı boyunca kimseyi kırmadığını belirterek, “Maalesef  Türkiye'de sanatçının değeri bu kadar, ona gereken eğeri kimse vermedi. Allah'ın  sevgili kuluymuş kimseye muhtaç etmeden vefat etti. Bütün hakkımı helal  ediyorum” diye konuştu.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Törende aile adına konuşma yapan oğul Sercan Gidişoğlu ise, her zaman  böyle bir konuşma yapacağı günün gelmemesi için dua ettiğini söyledi. Gidişoğlu,  babasının sevgi dolu bir insan olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:   “Ne kadar çok sevildiğini son iki günde daha iyi anladık. Onun bizi  burada izlerken mutlu ve huzurlu olduğunu görüyorum. Sevildiğini biliyorduk ama  bu kadar sevildiğini bilmiyorduk. O benim ilk ve en büyük ustamdı, mesleği ve  hayatı öğretti. Babamın cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı, bana önemli bir  soyadı miras bıraktı.”

Her yaştan oyuncu arkadaşları yalnız bırakmadı
         
Törende, Osman Gidişoğlu'nu arkadaşları da yalnız bırakmadı. Gidişoğlu'nu  rol aldığı son dizinin yapımcısı Birol Güven, Gidişoğlu'yla çok geç  tanıştıklarını kaydederek, Gidişoğlu'nun herkesçe sevilen biri olduğunu söyledi.  Güven, dizide Gidişoğlu'na daha çok rol yazmaya çalıştıklarını belirterek,  “Yazdıklarımız ona yetmedi. Biz yazdıkça o daha çok yazın dedi. Biz onu istediği  kadar seyirciyle buluşturamadık. Hakkını helal et” diye konuştu.

Son dizide Osman Gidişoğlu'nun oğlu rolünü oynayan Ceyhun Fersoy ise  “1994'te 'Ana Kuzusu' isimli bir dizide baba-oğlu oynuyorduk. 94'te tanıştık  adeta benim ikinci babam gibiydi” dedi.

Gidişoğlu'nun arkadaşı tiyatro sanatçısı Sezai Aydın da Gidşoğlu'yla 45  yıllık bir dostlukları olduğunu ifade ederek, birçok kez aynı sahneyi  paylaştıklarını aktardı. Gidişoğlu'nun emekli olamadan vefat etiğini kaydeden  Aydın, Ben ekimde emekli oldum ama o olamadı. Yine aynı sahneyi paylaşıyoruz ama  o başka boyutta. Osman için 45 yıl sonra böyle bir konuşma yapacağım aklıma  gelmezdi, güle güle Osman iyi yolculuklar” ifadelerini kullandı.

Törende Gidişoğlu'nun tabutu Türk Bayrağı ve Fenerbahçe bayrağıyla  örtüldü. Tiyatro ve sinema dünyasından birçok ismin hazır bulunduğu törene,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Müdürü Salih Efiloğlu,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, sanatçı Kenan Işık ve Nebil Özgentürk de  katıldı.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, Gidişoğlu'nu selamlayarak  tabutunun önünden geçti. Gidişoğlu'un eşi Selma Gidişoğlu ve oğlu Sercan  Gidişoğlu'nun tören boyunca gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

"O BENİM 40 YILLIK ARKADAŞIMDI"

Haberin Devamı

Gidişoğlu için Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra Haldun Dormen, Hamdi Alkan, Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ ve Altan Erkekli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu ve sanatçı katıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Arınç, camide gazetecilere yaptığı açıklamada, Osman Gidişoğlu'nun vefatından üzüntü duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Osman benim lise sıralarından itibaren 40 yıllık arkadaşımdı. Manisa Lisesi'nde beraber okuduk. Çok değerli bir hemşehrimizdi. Burada bütün Manisalılar'ı bugün bulabilirsiniz. Biz onu çok severdik, o da bize çok bağlıydı. Bugüne kadar hiç irtibatımızı kesmemiştik. Başarılı bir tiyatrocu olmasının yanında gerçek bir dosttu. Allah rahmet eylesin. Yurtdışındaydım, dün gece döndüm, cenazesinde bulunmak istedim. Başımız sağolsun. Sanat hayatı, tiyatro hayatı, çok değerli bir unsurunu kaybetti. Bu yıl kayıplarla geldi. Belli bir süre önce rahmetli Birand'ı buradan uğurlamıştık. Bugün de Osman arkadaşımızı uğurluyoruz. Üzgünüm, çok değerli bir dostumuzu kaybetmiş olduk. Burada, bütün hemşehrileri olarak ona Allah'tan rahmet diliyoruz.”

Haberin Devamı

Gidişoğlu ile zaman zaman telefonda görüştüğünde, kendisine sıkıntılarından bahsettiğini anlatan Arınç, “Ölümcül bir şey olduğunu doğrusu bilmiyordum. O iyi bir sanatçıydı, iyi bir tiyatrocuydu ama onun ötesinde iyi bir dost ve arkadaştı. Onu bu özellikleriyle daha çok hatırlayacağız. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

Arınç, Gidişoğlu'nun eşi Selma Gidişoğlu ile oğlu Sercan Gidişoğlu'na başsağlığı diledi, Sercan Gidişoğlu ile bir süre sohbet etti.

Kılınan cenaze namazın ardından Gidişoğlu'nun Türk bayrağına ve Fenarbahçe bayrağına sarılı tabutunu, Başbakan Yardımcısı Arınç da omuzladı.

Osman Gidişoğlu'nun cenazesi, Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Osman Gidişoğlu kimdir?

Manisa'da 1945 yılında doğan Osman Gidişoğlu, Manisa Halkevi'nde tiyatroya başladı. Gidişoğlu, 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'na bir yıl devam etti.
 

OSMAN GİDİŞOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR



     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!