Şimdilik zam yok

Güncelleme Tarihi:

Şimdilik zam yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2013 00:00

1 liranın konuşulduğu İzmir’de Fırıncılar Odası sessiz kalmayı tercih ederken, diğer illerin oda başkanları zamma direnmeye devam edeceklerini, önümüzdeki aylarda konunun ele alınabileceğini kaydettiler.

Haberin Devamı

 


Balıkesir çalışma yapacak
Balıkesir Fırıncılar Odası Niyazi Tunç, hammadde fiyatlarındaki artışa bağlı olarak girdi maliyetlerinin sürekli yükseldiğini, ancak fırıncı esnafının bu artışları yılda sadece bir kez zam olarak yansıtabildiğini söyledi. Bu yüzden girdi fiyatlarının son halini almasını beklediklerini anlatan Tunç, “Şu anda 250 gram ekmeği 70 kuruşa satıyoruz. 85 kuruşa çıkar ancak 1 lirayı bulmaz” dedi.

Çanakkale bekliyor
Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, günlük 100 bine yakın ekmeğin çıktığı kentte esnafın zam yapmamak için direndiğini söyledi. “Ancak dayanacak gücümüz kalmadı” diyen İş, “Mayaya yüzde 100 zam geldi. Yakıt, işçilik maliyetleri ve un fiyatları da cabası. Ay sonunda toplantı yapacağız ve bir karar vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Denizli Mart’tan sonra
Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Aracı “Henüz böyle bir hazırlık içine girmedik. Bölgemiz gündeme almadığı için biz de henüz alamıyoruz. Şu anda bir hazırlık yok ama Mart ayından sonra ne olur bilmiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Uşak düzenlemeyi yaptı
Uşak Fırıncılar Odası Başkanı Hasan Kurnaz iki ay önce düzenleme yaparak 300 gram ekmeği 80 kuruş yaptıklarını hatırlattı. Bu düzenlemeyle ekmeğin kilogram fiyatında aslında düşüş olduğuna dikkat çeken Kurnaz, “Uşak’ta ekmek pahalı” eleştirilerine tepki gösterdi.

Aydın’ın niyeti yok
Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, şu anda ekmek zammının gündemlerinde olmadığını kaydederken “Hali hazırda 250 gram ekmeği 75 kuruşa satıyoruz. Fiyat ayarlaması gibi bir hazırlığımız da niyetimiz de yok” diye konuştu.
Muğla düşünmüyor

Muğla Yiyecek Madde Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken de, şu anda 250 gram ekmeğin 75 kuruşa satıldığı bilgisini vererek “Esnafın zam talebi yok. Fiyat artışlarıyla ilgili mayayla ilgili şikayetler geliyor. Onlar da kendi aralarında rekabet döneminden yeni çıktılar. Gündemde zam yok” dedi.

Manisa’nın derdi israf
Manisa Ticaret ve Sanayi Oda-
sı Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Yılmaz da esnaftan talep geldiğini söyledi, “Ancak biz kesinlikle böyle düşünmüyoruz. Manisa merkezi ve 15 ilçesinde zam olmayacak. Bizler ekmekte hijyen koşullarının artırılması ve kentimizde yüzde 14’lere varan ekmek israfının önlenmesi için çaba yürüteceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!