Merkel pazar günü Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Merkel pazar günü Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 13:34

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye yapacağı günübirlik ziyareti uzattı.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye yapacağı günübirlik ziyareti uzattı. Merkel, pazar günü NATO çerçevesinde Türkiye’ye konuşlandırılan Patriot’ların başında bulunan Alman askerleri ziyaret etmek için önce Kahramanmaraş’a gelecek. Alman askerleri ziyaretinin ardından Türkiye’nin önemli turistik beldesi Ürgüp/Kapadokya’yı gezecek olan Merkel, 25 Şubat Pazartesi günü Ankara’daki resmi temaslarının ardından ülkesine dönecek.

GÜNDEM EKONOMİ
Merkel, Ankara’ya yapacağı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Merkel’e ziyaretinde kalabalık bir işadamları heyeti de eşlik edecek. Merkel’in ziyareti sırasında ana gündem maddesini ekonomik işbirliği konuları oluşturacak. TÜSİAD ve Almanya’daki muadili BDI’nın toplantısı da bu yıl, ziyaret sırasında Ankara’da yapılacak. Diplomatik kaynaklar, geçen yılki toplantıda çifte vergilendirme anlaşması yürürlüğe girdiği için bu yıl kapsamlı yeni bir anlaşmanın öngörülmediğini belirtti.

Haberin Devamı

SÜRECE DESTEK OLUN
Fransa’nın ardından, Merkel’in de ziyareti sırasında Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin olumlu mesajlar vermesi beklenirken, Merkel, vize kolaylığı sürecine ilişkin ise AB müzakereleri ile paralel yürümesi gereken bir süreç olduğunu vurgulayacak. Ankara’da, Merkel’e, “Müzakereler çok uzadı. Fransa fasılların önünü açmak için bir adım attı. Siz de sürece destek olun” mesajı verilecek.

TERÖRLE MÜCADELE
Alman diplomatik kaynaklar, ziyaret sırasında Türkiye’nin terörle mücadele konusunun da gündeme geleceğini belirtti. Kaynaklar, “Almanya, Türkiye’nin terörle mücadelesinde her zaman yanındadır. Türkiye, şikayet etse de aslında terörle mücadelede iyi bir işbirliğimiz var” değerlendirmesinde bulundu. Merkel’in ziyareti sırasında ABD Büyükelçiliği’ne 3 hafta önce düzenlenen saldırının da bu kapsamda gündeme gelmesi bekleniyor. Türkiye, daha önce saldırıyı düzenleyen canlı bomba Ecevit Şanlı’nın iadesini istemişti.

AZINLIK LİDERİ İLE GÖRÜŞECEK
Merkel’in gelişine sayılı günler kala programı henüz kesinlik kazanmadı ancak, Merkel’in Ankara’da Türkiye’deki azınlık liderleri ile de görüşmesi bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!