İntihar eden rektörün bilgisayarı incelemeye alındı

Güncelleme Tarihi:

İntihar eden rektörün bilgisayarı incelemeye alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 12:27

Geçen ay intihar eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak’ın, kullandığı bilgisayarlar, ailesinin isteğiyle incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı tarafından 7 Eylül 2012 tarihinde Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan 45 yaşındaki Prof. Dr. Gökhan Budak, geçen ay hafta sonunu geçirmek için Erzurum’daki ailesinin yanına geldi. Rektör Prof. Dr. Budak, 26 Ocak günü Atatürk Üniversitesi’ndeki lojmanlarda bulunan 60 No’lu Blok’taki evinde eşi Sibel, çocukları 13 yaşındaki Emre, 17 yaşındaki Aykan ve kayınvalidesinin bulunduğu sırada banyoya girdikten sonra ilaç aldı, ardından bileklerini keserek 4’üncükattaki balkondan atladı. Kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tüm çabalara karşın kurtarılamayan Prof.Dr. Budak’ın cenazesi doğum yeri olan Erzurum’un Olur İlçesi’nde toprağa verildi.

Yüksekten düşmeye bağlı, beyin kanaması ve iç organlarda bağlı kanama sonucu ölen Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak’ın eşi Sibel Budak, karakoldaki ifadesinde, “Sabah eşim duş almak için banyoya girdi. Uzun süre kalınca yanına gittim ve kapıyı çalarak çıkmasını söyledi. O da ‘Tamam küvetteyim, çıkıyorum’ dedi. Daha sonra banyodan çıktı ve mutfağa doğru yöneldi. Arkasından ‘Gökhan, Gökhan’ diye bağırdım. Balkonun penceresini açtı ve atladı” dedi.
Rektör Prof.Dr. Budak’ın ölümü ile ilgili soruşturma sürerken ailesinin isteği üzerine Cumhuriyet Savcılığı, Prof. Dr. Gökhan Budak’ın Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’ndeki odasında ve Bayburt Üniversitesi’ndeki makam odasında arama yapıldı. Bilgisayarlarına el konulan Prof. Dr. Budak’ın ölümünde kanıt unsuru oluşturacak eşyaları da incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı’na getirilen bilgisayarlarda inceleme yapılırken intiharındaki sır perdesi aralanmaya çalışılacak. Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak’ın kanında iradesini etkileyen ilaç kalıntısının olup olmadığına bağlı Erzurum’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderilen sonuçlar henüz çıkmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!