Bayburt Üniversitesi rektörlük seçimi

Güncelleme Tarihi:

Bayburt Üniversitesi rektörlük seçimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2013 10:31

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Akan, rektörlük için adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Akan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, Bayburt Üniversitesi'nin çok değerli Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak'ın, kısa bir süre önce aralarından ayrılışının herkesi derin üzüntüye boğduğunu belirtti.

Böyle zamansız bir ayrılışın ardından çok zor da olsa başlayan rektörlük seçim sürecinde aday olma kararı aldığını ifade eden Akan, şunları kaydetti:
“Üniversitede sevgi, barış ve huzur ortamının hüküm sürdüğü, tüm kararların şeffaf ve istişareye dayalı alınacağı ve ilgili tüm birimlerle paylaşılacağı, herkese eşit davranılacağı, her türlü sorunun üzerine hakkaniyetle gidilerek çözüm aranacağı, barışçıl ve uzlaşmacı bir yönetim sergileneceği, yaşam şartlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağı, her türlü bilimsel çalışma ve projeye azami destek ve teşvik sağlanacağı bir ortam oluşturulacaktır.”

Bayburt Üniversitesi'nin gerek Bayburt'un gerekse bölgenin gelişimi için her alanda projeler geliştiren ve bu projeleri hayata geçiren etkin,önemli bir konuma taşınması için gereken gayreti göstereceklerini dile getiren Akan, “Bu bir hizmet yarışıdır. Biz de Bayburt Üniversitesi ve Bayburt'a hizmet etmek için buradayız. Bu görevi de hakkıyla yapabileceğimizi düşündüğümüz için aday oldum. Diğer aday arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bu vesileyle Bayburt Üniversitesi rektörlük seçiminin üniversitemize ve Bayburt'umuza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!