Tuncay Güney için şaşırtan talep

Güncelleme Tarihi:

Tuncay Güney için şaşırtan talep
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 17:18

“Ergenekon” davasında tutuklu yargılanan Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül, Kanada'da bulunan Tuncay Güney'in savunma tanığı olarak dinlenilmesini istedi.

Haberin Devamı

Davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan Ergül, Tuncay Güney ile Mayıs 2008'den bu yana internet ortamında görüştüğünü belirterek, Güney'in son olarak da bir TV kanalına çıkıp açıklamalarda bulunduğunu kaydetti.

Ergül, “Ergenekon” yargılamasına esas alınan 2001 yılına ait emniyetteki mülakatına ilişkin Güney'in beyanlarda bulunduğunu, mülakatın gerçeği yansıtmadığını, işkence altında alındığını, “Ergenekon”un bir proje olduğunu söylediğini ifade ederek, Güney'in 2007'den bugüne kadar ne iddia makamınca sürdürülen soruşturmada savcılar tarafından, ne de 2008'den beri sürdürülen yargılamalarda heyet tarafından şüpheli mi, tanık mı, itirafçı mı olduğunun bir türlü açıklığa kavuşturulmadığını belirtti.

Güney'in bu kez kamu adına savunma tanığı olarak internet ortamında “skype” üzerinden dinlenilmesine karar verilerek, mülakatla ilgili soruları yanıtlamasını isteyen Ergül, mahkemenin teknik imkanlar ve başka nedenlerden dolayı bu talebi reddetmesi durumunda da, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun “çağrılması reddedilen tanığın ve uzman kişinin doğrudan mahkemeye getirilmesi” başlıklı 178. maddesi uyarınca internet bağlantısına imkan sağlayan kameralı bilgisayarının duruşma salonuna alınmasını istedi.

Ergül, kendi imkanları çerçevesinde Güney'in savunma tanığı olarak internet ortamında, tıpkı katıldığı televizyon programlarında olduğu gibi “skype” programı üzerinden eş zamanlı şekilde görüntülü ve sesli halde dinlenilmesine karar verilmesini talep etti.

TUNCAY GÜNEY: "ERGENEKON BİR PROJEYDİ TUTUKLU KALMAMALI"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!