SEN DE O AMBULANSTA OLABİLİRSİN

Başkent’te araç sayısının artışına paralel büyüyen trafik sorunu Twitter’da konuşuldu. #AnkaraTrafigi etiketi ile 141. Karakter’e ulaşan Başkentliler haftanın gündemini belirledi.

Haberin Devamı

SEN DE O AMBULANSTA OLABİLİRSİN
#AnkaraTrafigi
Hafta boyunca 141. Karakter’de Ankara trafiğini konuştuk. Başkentliler, trafikte başlarına gelenleri, sürücülerin ilginç, tehlikeli davranışlarını ve kentin direksiyon ritüellerini Twitter’da #AnkaraTrafigi etiketiyle sıraladı. Sorunun tüm yönleriyle ele alabilmek için bir hafta daha #AnkaraTrafigi etiketiyle konuşuyor olacağız. Siz de Twitter’da yazın, gelecek hafta Ankara Hürriyet’te isminizle yayınlansın.
Detayı için tıklayınız

Direksiyondan yükselen çığlık, yoğun trafikteki sürücülerin vurdumduymazlığına dikkat çekmeye çalışıyor. Birincil amacı trafiği rahatlatmak olan toplu taşıma araçlarının, bilinçsiz sürücülerin kontrolünde birer “tekerlekli bomba”ya dönüştüğüne tanık oluyoruz.

Haberin Devamı

CAN MÜCADELESİ

141. Karakter’e yazan, Twitter’daki profilinden 112 Acil Servis çalışanı olduğunu öğrendiğimiz @ankaragucu_OMER, hayat kurtarmak için trafiğe çıkan ambulansları ve yollarda yaşadıklarını gündeme getiriyor. Can için mücadele edenlerin canına kast edenlerin kim olduğunun bilgisini de veriyor. Ve trafikteki herkese bir uyarısı var: “Unutmayalım o ambulansta siz ve yakınlarınz da olabilir.”

- @ankaragucu_OMER #AnkaraTrafigi’nde ambulansların geçiş önceliğini “hayat kurtaran” taksi ve dolmuşlar almış. 2 liralık bir yolcunun, candan daha değerli olduğu bir yerde yaşıyoruz. Sonra 112 geç geldi diye şiddete yöneliyoruz. Unutmayalım o ambulansta siz ve yakınlarınz da olabilir.
- @hibobey #AnkaraTrafigi adrenalindir, heyecandır, kavgaya müsait bir mecradır. Her an ticari araçlar tarafından sıkıştırılabilme ihtimalidir.
- @Aybux #AnkaraTrafigi yeni metrobüslerimizle bir başka yoğun.
- @myilmaznet Her fırsatta söylüyorum #AnkaraTrafigi’ndeki otobüsleri kullanan herkes üç günde bir kitap bitirebilir.
- @ferhan_kandemir #AnkaraTrafigi Kızılay’da yolun sağında çift sıra yapmış taksiler olmazsa hayatta tıkanmaz.
- @ehrdm Dört şeritli Eskişehir Yolu’nda diğer otobüslerin arkasında kalmayıp, 3. şeritte durup, yolcu alan belediye/özel halk otobüsleri = #AnkaraTrafigi
- @aferindelisii #AnkaraTrafigi
dolmuş şoförlerinin aynalarını kontrol etmeden ve tüm yol kendilerininmiş gibi davranmasıdır.

SEN DE O AMBULANSTA OLABİLİRSİN
TWITTER’DAN ULAŞIN

twitter.com/metehan_demir

twitter.com/esevgi

 

Haberin Devamı

DİREKSİYON TESPİTLERİ

141. Karakter’e her hafta katkı sağlayan takipçimiz Halil Ersoy, (@halil_ersoy) #AnkaraTrafigi etiketi ile Twitter’da “Başkent Trafiği Rehberi” oluşturdu. Direksiyon salladığımız yollar ve aynı yollarda seyreden sürücülere ilişkin @halil_ersoy’un derlediği onlarca tespit var. İşte hayat kurtaracak tüyolar eşliğinde Ankara’dan direksiyon tespitleri...

- İstanbul’dan farklı çünkü orada bilirsiniz “Neresi hangi saat tıkalı” Ankara’da devlet büyüklerinden dolayı trafik sıkışır.
- Yabancı plakalı araca sahipseniz, sakın kimseyle tartışmayın. “Haklı haksız” demeden bütün 06’lar size saldırır.
- Dolmuşlar eskiden Adana’da olduğu gibi kafalarına göre istedikleri sokaktan giderler. Örnek Keçiören, Emek, Dikmen, Kızılay.
- Kafasında kasket orta yaşlı bir amca görürsen bil ki o haftasonu sürücüsüdür. Dikkatli ol sadece kendi haklıdır.
- Araç kullanan kadınlar dikiz aynasını makyaj tazeleme aynası, sinyalleri de süs olarak görür.
- Gece gündüz bacak arasında şişe bira ile gezen her türlü araç sürücüsü görebilirsiniz. Bu bir Ankara adetidir.
- Eski kasa BMW veya Şahin, Doğan ile restleşmeyin çünkü kafası kıyaktır.
- Trafik Polisi aramayın. Zira onlar devlet büyüklerine tahsisli...
- Kar yağdığında sol ön cam dışında başka bir yer temizlenmez. Adettendir, şaşırmayın.
- Kelebek yol beklemeyin. Bildiğiniz köydeki gibi kavşaklar vardır. Örnek Konya Yolu - Eskişehir Yolu bağlantısı...
- Kendinizi lunaparkta çarpışan otodaki gibi hissedebilirsiniz. Konya Yolu’nun Eskişehir Kavşağı’ndan hergün geçip, kaza yapmamak süper bir duygu...
- Heyecan arayanlar gece vakti Yozgat Bulvarı’ndan ışıklara uyarak geçmeye çalışın. Sağdan soldan dalanlar çok heycanlı oluyor .
- Sabah işe gidiş saatinde belediye çalışma yapıyor olabilir.
- Çeyrek asırıdır metro ankaray çalışmaları vardır. Var olamaya devam edecektir.
- Yayalar da bir alemdir. Karşıdan karşıya yayarak geçerler.

Yazarın Tüm Yazıları