'Suya dalıp oğlumu çıkardım, kızıma ulaşamadım'

Güncelleme Tarihi:

Suya dalıp oğlumu çıkardım, kızıma ulaşamadım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 13:05

Antalya’da dün akşam etkili olan sağanak yağış sırasında sele kapılan otomobilde kaybolan 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’yi arama çalışmaları sabah yeniden başladı. Sele kapılan otomobilden eşi ve oğluyla kurtulan, ancak kızı kaybolan turizmci Sinan Reyhaniye, "Otomobil selde sürüklenirken kapılar açılmadı, camı kıramadım. Suya battıktan sonra sol arka kapı açıldı eşimle çıkabildik. Nefes alıp suya dalıp oğlumu çıkardım, kızıma ulaşamadım" dedi.

Haberin Devamı

Antalya’da dün öğleden sonra başlayan ve akşam 4 saat boyunca şiddetini artıran yağmur, daha çok merkeze bağlı Konyaaltı İlçesi’nde etkili oldu. Liman ve Hurma mahallelerinde ev ve işyerlerini su bastı, taşan Sarısu Deresi otomobilleri sürükledi.

Su baskınında evlerinde mahsur kalanlar zodyak botlarla kurtarılırken, otomobilleri sele kapılan 4 kişilik Reyhaniye ailesi ise faciayı yaşadı.

3,5 YAŞINDAKİ EMİNE'Yİ ARIYORLAR / Foto Galeri

Hatay’daki ailesinin yanına giden 24 yaşındaki eşi Filiz, küçük kızı Emine Irmak ve 2 yaşındaki oğlu Ali Atlas’ın 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle erken dönmesi üzerine onları havalimanı yolundaki otobüs terminalinden çalıştığı turizm şirketine aitotomobille alan 34 yaşındaki Sinan Reyhaniye, evine yaklaştığı sırada sele kapıldı.

Ailenin içinde bulunduğu otomobil, Liman Mahallesi’ndeki evlerine ulaşmaya kısa süre kala selle birlikte taşan Sarısu Deresi yatağına sürüklendi. Filiz ve Sinan Reyhaniye çifti ile oğulları Ali Atlas kurtuldu, Emine Irmak Reyhaniye ise sel sularıyla birlikte kayboldu.

Otomobil 300 metre sürüklendiği dere içinde bulundu, ancak içerisinden Emine Irmak Reyhaniye çıkmadı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), dalgıç polisler ve itfaiye ekiplerinin botlarla derede yaptığı arama çalışması gece geç saatlere kadar sürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlatılan aramalara polis helikopteri de havadan destek verdi. Selde sürüklenen otomobilden çıkan Filiz ve Sinan Reyhaniye çifti ile 2 yaşındaki Ali Atlas Reyhaniye’nin tedavisi kaldırıldıkları Özel Olimpos Hastanesi’nde sürüyor.

FACİAYI ANLATTI

Antalya’nın Sarısu Deresi’nde ailesiyle birlikte sel sularına kapılan turizm firması çalışanı Sinan Reyhaniye, yaşadığı korku dolu dakikaları tedavi gördüğü hastanede DHA muhabirine anlattı.

Çocuklarıyla tatil için Hatay’daki yakınlarının yanına gönderdiğini eşi Filiz Reyhaniye’nin 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle sürpriz yapmak için Antalya’ya erken döndüğünü söyleyen Sinan Reyhaniye, onları geldikleri otobüsten havalimanı yolunda şirkete ait otomobille aldığını söyledi. Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesi’ndeki evlerine saat 19.45’de yaklaştığını anlatan Sinan Reyhaniye, seldeki can pazarını şöyle anlattı:
"Oturduğum siteye yaklaştım, ana yoldan içeriye girdim. Önümde bir araba vardı. Bir anda ışığı kesildi, göremez oldum. O sırada benim araba dönmeye başladı, toparlayamadım. Nehir yatağına sürükleniyorduk, kontak kapandı. Kapıyı açmaya çalıştım açılmadı. Çocukları çıkarmak için arka kapıya yöneldim, onu da açamadım. Arka camı kırmak istedim, olmadı. Cep telefonuyla yardım istedim. Sonra otomobil tamamen suya gömüldükten sonra arka sol kapı açıldı. O kapıdan çıktım yukarıya, sonra geri daldım hava aldıktan sonra. Oğlumu bulup çıkardım, kızıma ulaşamadım. Polisler çok kısa sürede geldi. Zaten eşimi de yunus polislerden biri kıyıya çıkardı. Zaten kıyı diye bir şey yok. Öyle bir yer yok. Birini bir arkadaşa verdim. Öbürü de sağ olsun canı pahasına atladı eşimi kurtardı. Sonra beni aldılar. Ama ne kadar çırpındıysak kızımı bulamadık."

Sinan Reyhaniye, çok su yutan eşi Filiz ve oğlu Ali Atlas’ın hastanede tedavilerinin sürdüğünü belirtirken, kızı Emine Irmak’ın bulunması için dua ettiklerini söyledi.

İHMAL YOK TALİHSİZLİK

Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, bir süre izlediği arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, olaydan üzüntülü duyduklarını söyledi. Yılmaz, "Gün içinde kayıp kızımıza ulaşmayı umuyoruz. Taramalar, küçük kızın kaybolduğu yerden denize kadar olan 1.5 kilometrelik mesafede gün boyunca devam edecek. Suyun küçük kızı araziye sürüklemiş olabileceği de düşünülerek bölgede de arazi taraması yapılıyor" dedi. Kaymakam Yılmaz, "İhmal var mı" sorusuna, "Karayolları geçen yıl bölgede 8 menfez yaptı. Biz yeni bir sel felaketiyle karşılaşacağımızı ummuyorduk. İhmal yerine talihsizlik demeyi tercih ediyorum" yanıtını verdi.

4 SAATTE 108 KİLOGRAM YAĞIŞ

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, dün akşam merkeze bağlı Konyaaltı İlçesi’nin Liman, Hurma ve Çakırlar mahallelerinin aşırı yağış aldığını söyledi. Duman, "Yağış özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Dağlardan gelen yağış dereleri doldurdu. Dün akşam 17.00 ile 21.00 saatleri arasındaki 4 saatte bu bölgede metrekareye 108 kilogram yağış düştü. Bu etkili yağış Sarısu Deresi’ni taşırdı" dedi.

Kent merkezinde metrekareye 62,8 kilogram, havalimanı bölgesine 23,8 kilogram, Kemer İlçesi’ne 37 kilogram yağış düştüğünü belirten Duman, havalimanı bölgesindeki kümülonimbus (CB) bulutlarının etkili olduğuna dikkati çekti. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Duman, "Atmosfer üzerindeki aşırı soğuma nedeniyle kent merkezine ve Kundu bölgesine birikecek kadar da dolu yağdı. Orta Akdeniz üzerinden gelen bu sistem etkisini pazartesi gününe kadar gösterecek" dedi.

Haberin Devamı

KAYIP EMİNE DENİZE ULAŞMIŞ OLABİLİR

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, kentte dün akşam etkili olan sağanak yağış sırasında sele kapılan otomobilde kaybolan 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’yi arama çalışmaları ve yaşanan yağış hakkında bilgi verdi.

Emine Irmak Reyhaniye’nin kaybolduğu olayla ilgili saat 19.45’te ihbar aldıklarını, ekiplerin ise 19.50’de olay yerine ulaştıklarını söyleyen Emin Pehlivan, "Ama biz gelmeden önce buradaki taksici arkadaşlar olaya müdahale etmiş ve 3 kişiyi kurtarmışlar. Biz geldiğimizde maalesef Irmak zaten kayıptı. O saatten bu tarafa çalışmalarımız devam ediyor. Gece saat 01.00’den sonra bir ara verdik, sabah erkenden yine başladık, şuan yine devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Olayın meydana geldiği yerden denize kadar olan 1.5 kilometrelik mesafede arama çalışmalarının ilk etabının tamamlandığını vurgulayan Emin Pehlivan, "Aracın sulara gömüldüğü noktadan denize kadar olan alanın taraması şu ana kadar yapıldı, bitti. Arkadaşlar 13.30 itibariyle aramalara tersten başlayacak. Ama bir endişemiz var, denize ulaşma ihtimali de var Irmak’ın. Eğer denize ulaştıysa bulabilmemiz için biraz daha zaman geçecek diye tahmin ediyorum. İnşallah buluruz. Denize ulaştıysa birkaç gün beklemek zorunda kalabiliriz" diye konuştu.

"ÇIĞLIKLARINI DUYDUK"

Mahalle sakinlerinden Şaduman Fidan ise dün akşam yaşanan olayı gördüklerini ancak müdahale edemediklerini söyledi. Sarısu Deresi’nin taşması sonucu bölgenin sular altında kaldığını belirten Fidan, "Buralar hep su altındaydı. O araçtan o insanların çığlıklarını bizzat duyduk. Çocuğun birini çıkardılar. Annenin babanın feryadını duydum ben ama yapacak bir şey yoktu. Dışarı çıkılmıyordu, her taraf suydu" dedi.

Haberin Devamı

Yaşanan olayda ihmal olduğunu kaydeden Şaduman Fidan, "Burası terk edilmiş bir bölge. Her yer çöpün içinde. Burada bir koruma, bariyer yok. Hiçbir önlem yok burada" diye konuştu.

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Antalya’da sel sularına kapılarak kaybolan 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’yi bugünlük arama çalışmaları sona erdi. İlk günün sonunda minik Irmak’tan geriye sadece oyuncakları, çantası ve ayakkabısının teki bulunabildi. Arama çalışmaları Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Deniz Polisi ve AFAD ekiplerince birlikte yürütüldü.

Olayın meydana geldiği noktadan Sarısu Deresi’nin denizle buluştuğu yaklaşık 1.5 kilometrelik hat iki kez tarandı. Aramalara polis helikopteri de kızılötesi kamera ile havadan destek verdi. Minik Irmak’ı arama çalışmaları yarın saat 09.00 itibariyle yeniden başlayacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!