ÖMSS’de yeterli puan alanlar, martta işbaşı yapacak

Güncelleme Tarihi:

ÖMSS’de yeterli puan alanlar, martta işbaşı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 12:06

ÖMSS'de yeterli puan alan ve kura başvurusunda bulunanlar yeni atamalar için tercih yapabilecek. Kılavuzlar; bu ay yayımlanacak, yerleştirmeler ise gelecek ay içinde tamamlanacak. Engelli öğretmen atamalarında da puan, engellilik durumu ve branş dikkate alınacak.

Haberin Devamı

Özürlü Memur Seçme Sınavı’nda (ÖMSS) yeterli puan alan ve kura başvurusunda bulunanlar yeni atamalar için tercih yapabilecek. Kılavuzlar; bu ay yayımlanacak, yerleştirmeler ise gelecek ay içinde tamamlanacak. Engelli öğretmen atamalarında da puan, engellilik durumu ve branş dikkate alınacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, ÖMSS’nin ilk yerleştirmelerinin geçen yıl yapıldığı için ikinci yerleştirmelere yönelik 2013’ün beklendiğini belirtti. Çiftçi şöyle devam etti, "Puanlarla tercih yapılması, daha önce kuraya başvuruda bulunmuş kişiler için de yerleştirme hakkı doğacak. Dolayısıyla yeni bir başvuru şu anda söz konusu değil, sadece tercih kılavuzları doldurulacak."
Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM ile üçlü bir çalışma yürüttüklerini anlatan Çiftçi, Şubat ayı içinde tercih kılavuzlarının yayımlanmasının, mart ayında da yerleştirmelerin tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Çiftçi, 8 bin 115 kadronun memuriyet için ayrıldığını, böylece bir yıl içinde devlette toplam 15 bin kadro verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Branşlaşmış lisans mezunu engelli sayısı yeterli değil

Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi teknik özellikler gerektiren kadroların ilk yerleştirmede tam olarak dolmadığını hatırlatan Çiftçi, "Şu anda Türkiye’de hemşirelik, psikoloji, sağlık teknikeri engellimiz çok yok. Branşlaşmış lisans mezunu engelli sayımız yeterli değil. Bir sonraki sınav için en büyük gayretimiz bu alanda engelli kişilerin üniversite eğitimlerini de tamamlaması. İlk yerleştirmede 2 bin civarında kadro boş kalmıştı. Bu boşlukların olmasını istemiyoruz" dedi.

Kuraya 60 bin engelli başvurdu

Çiftçi, ÖMSS’ye giren yaklaşık 900 engelli öğretmen adayının olduğunu, atamalarda engelli öğretmenlerin aldığı puanlar, engellilik durumları ve branşlarının dikkate alınacağını belirtti. Çiftçi, "Milli Eğitim Bakanlığı bu yönde bir çalışma yapıyor. Bu üç faktör gözönünde bulundurularak en verimli sonucu alabilmeyi hedefliyoruz. Bu faktörün değerlendirilmesiyle engelli memur öğretmen istihdamları da yerleştirmelere paralel olarak gerçekleştirilmiş olacak. Aslında bu 900 kişiyi, 8 bin 115’e artı olarak düşünmemiz gerekiyor. Kura için de benzer şekilde. Lise mezunu olmayan kişilerin ÖMSS ilk yerleştirmesi için kura başvurusunda bulunan 60 bin civarında engellimiz vardı. Bu kişiler için de tekrar başvuru yapmaya gerek kalmadan tercih kılavuzları doldurularak kurayla alınabilmeleri mümkün olabilecek. Bununla ilgili net bilgiler en geç 10 günlük süre zarfında, ÖSYM, www.ozurluveyasli.gov.tr ve Devlet Personel Başkanlığı’nın web sitesinden takip edilebilecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!