Suriye Ulusal Konseyi üyesi: Cilvegözü'nde hedef bizdik

Güncelleme Tarihi:

Suriye Ulusal Konseyi üyesi: Cilvegözünde hedef bizdik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 00:00

Suriye’de Esad yönetimine muhalif Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra, dün Hatay’ın Cilvegözü ilçesinde meydana gelen ve 14 kişinin ölümü 30’a yakın kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın hedefinde kendilerinin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

CNN International'a konuşan Sabra, “Patlama meydana geldiğinde bizim orada olmamız gerekiyordu. Ancak aşağı yukarı yarım saat geç kalmıştık” dedi.

Sabra, Suriye Ulusal Konseyi Yürütme Bürosu’ndan 13 kişilik bir grubun parçası olarak Özgür Suriye Ordusu komutanlarıyla görüşmek üzere Türkiye’den Suriye’ye gittiklerini belirterek, “Bir benzin istasyonunda durduk. Grubumuzdan bazıları yarım saatliğine namaz kılmak için mescide gitti. Annem bana hep, ‘Allah’a emanetsin’ der. Belki de bu sefer Allah annemin dualarını kabul etti” diye konuştu.

CNN’in haberinde patlayıcı yüklü bir araçla gerçekleştirildiği yönünde güçlü kanıtlar olan saldırıyla ilgili potansiyel şüpheliler listesinin uzun olduğu belirtilerek, Suriye Ulusal Konseyi’nin saldırının planlanması konusunda Suriye hükümetini suçladığı hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Konsey’den dün akşam yapılan açıklamada “Suriye rejiminin maşaları”nın bombalı saldırıyı düzenlediği belirtilmiş ve bu olay “rejimin suçları”nın son örneği olarak nitelendirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!