Suçlamalar için daha önce nerelerdeydiniz

Haberin Devamı

İZMİR TİCARET BORSASI GÜNDEMİ

İZMİR’de medyada de yer aldı, ama kamuoyu ilanlarla daha çok bilgilendi. 122 yıllık İzmir Ticaret Borsası’nda benzeri yaşanmış mıdır, bilmiyorum. İTB Meclis Başkanı Halit Kaya, yönetim kuruluna verdi, veriştirdi, bazı iddiaları yargıya taşıdığını bildirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin Kaya’ya ve meclis üyelerine vefa plaketi verdiği toplantıda alevlendi kriz... Sonunda yönetim kurulu ilan verdi medyaya. “Sayın Halit Kaya’nın, iki yıl önceki hesabı kapatılmış bir konuyu yeniden gündeme taşımasından müteşekkil bu karalama kampanyasının zamanlaması manidardır” denildi, iddialar madde madde yanıtlandı.
Belli ki Halit Kaya, seçim öncesini beklemiş. Ben gerçekten merak ettim. Sayın Kaya sıradan bir görevde değil ki İTB’de. Yargıya taşınacak kadar sakıncalı birşeyler vardıysa yönetim kuruluna soramaz mıydı, ya da bugün yaptığını 2 sene önce yapamaz mıydı? Neden şimdi? İnsanlar sormaz mı: Daha önce nerelerdeydiniz?

Haberin Devamı

YAKINMA YAKINMA

Bu görüntü böyle bir ilçeye yakışıyor mu

Son yıllarda yıldızı giderek parlayan bir ilçemiz Narlıdere. Çeşme otoyolunda arabanızla ilerlerken bakar, imrenirsiniz. Evlerde jeotermal enerji ve doğalgaz kullanımı nedeniyle hava kirliliği de yok denecek orandadır.
Peki, her şey güllük gülistanlık mıdır Narlıdere’de? İşte, bu sorudan sonra düşünmek gerekiyor. Ne yazıktır ki, Narlıdere’nin dışı sizi, içi bizi yakıyor. İlçenin orta yerini hurdacılar adeta istila etmiş durumdadır. Yeni konutlar arasında ilkel bir görüntü arz eden bu bölge nedeniyle oturanlar balkona çıkamaz hale gelmiştir. Burada yaşayanların çevreye saygısızlıkları had safhaya ulaşmıştır.
Narlı Mahallesi’nde Çelebi ile Ahmet Haşim sokakların kesiştiği bölgeden söz ediyoruz. Buradaki olumsuz ve ilkel durum nedeniyle kimseyi küçümsemiyoruz. Hurda toplayanlar da ekmek parası için yaz-kış, yağmur çamur demeden, sokak sokak dolaşıyor.
Ancak, hurdacılık da bir iş koluysa, geçim yoluysa bağlı olduğu bir sitede yer almalıdır. Belediye nasıl ki, site inşa ederek marangozları, tamircileri sokak aralarından söküp çıkardıysa, hurdacıları da uygun bir yere taşımalıdır.
Narlıdere Çelebi Sokak sakinleri

Haberin Devamı

Suçlamalar için daha önce nerelerdeydiniz

Durağımız neden kalktı anlayamadık

EVKA 3 Metro’daki besleme hatların güzergahındaki Özel Ege Lisesi (Tenis Kulüp) durağı, kimsenin bilmediği bir nedenle, kalkmış durumda. Otobüsler burada durmuyor artık. Son durakta camlara asılan bir duyuruyla otobüslerin artık burada durmayacağı bildirildi. Ters yöndeki (karşısındaki EVKA Metro yönüne) durak ise faal. Otobüs şoförleri ve Hareket Memurluğu yetkilileri, vatandaşlara sebebi bilmediklerini, şikayetlerini ESHOT’a yapmalarını söylüyor. Yolcularla çok sık tartışmalar yaşanıyor. Burada büyük bir okul, çok sayıda ikamet var. Bu garip kararı kim açıklar, çok merak ediyoruz, durağımızı da istiyoruz.
Atilla KÖPRÜLÜOĞLU
Basınkent Sitesi, 119/1, 119/2 sokakların sakinleri adına

Haberin Devamı

BİR KONU BİR GÖRÜŞ

Konak’ta ancak geniş park olur

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile yanındaki Merkez Bankası, SGK ve Vergi Dairesi binalarının yıkılması güzel olur. Ancak, burası bir meydan özelliği taşımaz, YEŞİL ALAN olur. Hükümet konağı, saat kulesi ve Yalı Camisi’nin bulunduğu alan İzmir’in tarihi Konak Meydanı’dır. Ancak bu meydan maalesef tarihi özelliğini yitirmiştir. Dünyadaki ünlü meydanlara bir bakın, hepsi tarihi binalarla çevrilidir. Biz Konak Meydanı’nın tarihi yapılarını 1955’de Sarı Kışla’yı yıkarak yok etmeye başlamışız. Daha sonra mermer adliye binası yıkılmış, sonra 70’lerde hükümet konağı yanmış ve başarısız bir restorasyonla bugünkü halini almış. Esas meydan, Moskova’daki Kızıl Meydan’dır, İstanbul’daki Sultanahmet Meydanı’dır, tarihi yapılarla iç içe. Bahsettiğiniz çalışmalarla Konak meydan değil, ancak yeşil alan, GENİŞ BİR PARK olur.
Mustafa YENİHAYAT

Haberin Devamı

AÇIKLAMA-TEŞEKKÜR

ESHOT’tan Ulukent sakinlerine bilgi

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi, iletiyorum:
“ESHOT, Ulukent’teki yanlıştan dönmeli” başlıklı okuyucu şikayetine ilişkin yazınızı aktardığımız ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, Ulukent köprülü kavşağının bitişiğindeki alanda trafik akışı göz önünde bulundurularak, aktarma merkezi yapılması planlandığını, ancak anılan bölgede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, İZBAN istasyonunun batısında bulunan alanın aktarma merkezi olarak kullanması ile ilgili yeni bir çalışma yürütüldüğünü açıklamıştır. Planlama çalışmalarının olumlu sonuçlanması halinde söz konusu talebin yerine getirilmesinin öngörüldüğü dile getirilmiştir.

Haberin Devamı

ÇOK ÖNEMLİ NOT VE ÖZÜR

Elektronik posta kutumdaki bir sorun yüzünden, iletilere geç ulaşabildim. Bu yüzden bazıları eski olabilir. Ama görüştür, sorundur, duyurudur, uyarıdır diye aktarıyorum. Yoksa hepsi birbirinden değerli iletilerinizi her zaman, sabırsızlıkla bekliyorum. (Örnheğin; Paterson Köşkü ile ilgili iletileri de önümüzdeki günlerde aktaracağım.)

Yazarın Tüm Yazıları