At eti Türkiye’ye geldi mi?

Güncelleme Tarihi:

At eti Türkiye’ye geldi mi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 00:22

AVRUPA’yı at eti krizi sararken, Türkiye’nin de et ithalatı yaptığı Romanya’da soruşturma derinleşiyor.

Haberin Devamı

Romanya, olaydan bu ülkedeki mezbahalardan birinin sorumlu olduğu iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. İddiaya göre, at arabalarının yasaklanmasının ardından “milyonlarca at mezbahalara gönderildi.” Romanya’da bu tür arabalarda daha çok eşeklerin kullanılması nedeniyle, mezbahalara gönderilen hayvanlar arasında çok sayıda eşek olduğu öne sürülüyor.

AJANSLARDAN GEÇEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

KARKAS ET ALIYORUZ

Romanya’dan et ithalatı bulunan Türkiye’de olumsuz bir durum söz konusu olmadığını dile getiren Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, “Biz Romanya’dan sadece karkas et ithal ediyoruz. Ancak buradan yapılan et ithalatı son iki yılda çok ciddi oranda azaldı” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 7’YE DÜŞTÜ

Türkiye’nin ithal ettiği etlerle ilgili bilgi veren Murat Yörük, “Ülkede etle ilgili bir sıkıntı söz konusu. Ancak Türkiye’ye gelen etler karkas olarak getiriliyor. Ayrıca hayvan kesimlerinde de Türk yetkililer Romanya’da yerinde incelemeler yapıyorlar. Son yıllarda ette dışa bağımlılığımız yüzde 7’lere kadar düştü. Türkiye’ye gelen her ithal et çok ciddi denetimlerden geçiyor. Türkiye’de şuan için bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.

ckuburlu@hurriyet.com.tr


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!